Koje žarulje odabrati?

Objavljeno: 6.12.2017. 13:01

Prilikom uređenja svog stambenog prostora mnogi ne znaju koju vrstu rasvjetnog tijela odabrati. Trebate li odabrati led žarulje ili neku drugu vrstu? Ovisi li količina potrošenih kwH električne energije i o rasvjetnim tijelima koje ste postavili? Jesu li one najskuplje žarulje i najkvalitetnije? Ovo su samo neka od pitanja na koje mnogi ne znaju odgovor.

Naravno, uz to sve, važno je i napomenuti kako mnogi biraju žarulje ovisno o tome kako iste utječu na okoliš ili jednostavno žele najmodernija rasvjetna tijela u svom domu. Kako bi odabrali žarulje koje želite potrebno je odrediti gdje ćete sve postaviti žarulje kao i lustere.

Postoje različite vrste žarulja, a koju odabrati najlakše je odlučiti uz prednosti i nedostatke vrsta:

  • Philips Hue žarulja- Pametni prekidači svjetala koji reagiraju na naredbu pokrenutu s pametnog telefona mogu se programirati kako bi pratili zakazano vrijeme koje ste vi osmislili. Umjesto da vam sunce kaže kada trebate spavati i kada ćete se probuditi, svjetla mogu automatski prigušiti u isto vrijeme svake noći kako bi se vašem tijelu signaliziralo da je vrijeme za spavanje. Ujutro se može učiniti suprotno.
  • Osvjetljenje u boji za bolje raspoloženje
  • Očuvanje zdravlja očiju i smanjenje glavobolja. A obične žarulje su možda odlične u jedno doba dana, ali grozne u drugo. Ali zato Philips Hue pruža mogućnost prilagodbe jačine i boje svijetla, tako da uvijek možete imati savršeno svjetlo za sve aktivnosti, te tako zaštititi svoje oči i izbjeći glavobolje!


Uz Philips Hue žarulje svakako ne smijete zaboraviti i na LED žarulje:
  • LED rasvjetni proizvodi proizvode svjetlost otprilike 90% učinkovitije od žarulja sa žarnom niti.
  • Svaka LED žarulja općenito ima 2 do 4 puta dulji životni vijek od fluorescentnih žarulja, a 25 do 35 puta dulji od običnih žarulja s žarnom niti. LED žarulja trajat će između 25 i 35 tisuća sati!
  • Zamjenom svih žarulja u domu LED žaruljama možete smanjiti račune za struju te održati dom hladnijim tijekom ljetnih mjeseci.
  • LED diode nude ogromnu priliku za inovacije u osvjetljenju i odgovaraju širem rasponu načina korištenja od tradicionalnih tehnologija osvjetljenja.

Nakon što ste se odlučili za određenu vrstu žarulja potrebno je pronaći mjesto gdje možete tu vrstu i pronaći.U salonima Art-rasvjete možete pronaći rasvjetu za vanjsku (eksterijeri) i unutarnje (interijeri) uređenje privatnih i poslovnih prostora.

Bogata ponuda svih vrsta rasvjetnih tijela od lustera, visilica, plafonjera, reflektora i halogenih lampi do različitih modela stajaćih, stolnih, zidnih, podnih, dječjih svjetiljaka i led rasvjete  zadovoljit će i one najizbirljivije. Posebna je prednost u raznolikosti dizajna, pa svjetiljkama iz salona možete opremiti vrlo moderno uređen prostor kao i onaj u klasičnom ili rustikalnom stilu.