Njega stopala- Medi Ped & Fit 2 Feet medicinska pedikura i specijalizirana trgovina proizvoda za stopalo

Objavljeno: 10.4.2018. 14:05

Njega stopala

Da li trčanje zahtijeva posebnu njegu stopala ?


Svako stopalo zahtijeva  njegu bilo da se radi o stopalu sportaša ili stopalu osobe kod koje dnevni napori nisu toliko izraženi. Stopalo je najmanji, ali možda i  najvažniji dio sustava za kretanje. Kao takvo, stopalo je vrlo često nepravedno zanemareno. Naime iz iskustva znamo da se njezi stopala u pravilu posvetimo tek kada na njemu nastanu određeni problemi koji nam počinju otežavati hodanje.
  
Pokušali bi  sada opisati  koliko je stopalo  svakodnevno  opterećeno te u kojoj mjeri je   našom nebrigom   istovremeno zanemareno. Prosječan čovjek svakodnevno radi otprilike 6000 - 8000 koraka. Raspon broja koraka u jednom danu kreće od 3000 koraka kod neaktivnih ili slabije pokretljivih ljudi pa do 18000 - 20000 koraka dnevno kod nekih zanimanja poput odgajateljica u dječjim vrtićima.

Svakim korakom na stopalo nagazimo cijelom našom tjelesnom težinom koja je kod kretanja multiplicirana i  ovisno o dinamici kretanja efekt pritiska na strukture stopala iznosi i do nekoliko tjelesnih težina. Naravno sve to se mora pomnožiti s brojem koraka dnevno i postaje sasvim jasno koliko kumulativne sile pritiska tijekom jednog običnog dana stopalo  mora amortizirati. No, tu priči nije kraj. Stopalo svoju funkciju  ostvaruje u vrlo skučenom, nelagodnom, zatvorenom miljeu, a to je obuća. Kvaliteta obuće samo djelomično olakšava napore stopalu, no činjenica je da se u svakoj obući pojavljuje znoj, vlaga, trenje itd. ukazuje nam da stopalo zaista pati.

Kod sportaša pa tako i trkača stvar može biti puno intenzivnija u negativnom smislu. Sva opterećenja koja se događaju u slučaju sportaša bitno su multiplicirana stoga je i za očekivati brži i intenzivniji nastanak problema. Sportaši koji se svakodnevno bave sportom često i sami stvore uvjete za nastanak problema jer često koriste nedovoljno osušene tenisice, nose  neadekvatan uložak, čarape i dr.

Sve navedeno ima za posljedicu nastajanje klasičnih problema koje nalazimo na stopalima a ta su zadebljala koža, natisci, kurje oči, suha i raspucala koža, prekomjerno vlažna koža , ragade, hladna stopala, žareća stopala i dr. Na stopalima često nailazimo i na ozbiljnije problema kao što su gljivice kože i noktiju stopala pa do najozbiljnijeg  problema koji nalazimo na stopalima , problem uraslog nokta (unguis incarnatus).

Svi problemi stopala koje smo spomenuli u pravilu se ne mogu trajno riješiti. Za rješavanje istih potrebna je stručna, kvalitetna i dosljedna usluga koja se može ostvariti kod dobro  obučenih i vještih pedikera. Da bi naša stopala imala tretman koji zavređuju potrebno je svakih 4 – 6 tjedana napraviti kvalitetan pedikerski tretman. Pravilnim tretmanom koji uključuje  i uporabu kvalitetne medicinske kozmetike stopalima omogućujemo olakšano  i nesmetano izvršavanje svojih zadaća između dva dolaska u salon pedikure.

Što čini  tretman stopala kvalitetnim?

Svi smo svjesni da kao i kod  svih drugih usluga postoje  «loši i dobri majstori».  Preduvjet za kvalitetan tretman stopala je prije svega vrhunski  obučen, iskusan i vješt pediker koji će uspješno  prepoznati problem stopala, napraviti optimalan tretman odstranjivanja naslaga i problema  na koži stopala ( ni previše ni premalo ), znati upotrijebiti određene medicinske proizvode   za sanaciju problema, napraviti bezbolni tretman itd. Drugi važan preduvjet za uspjeh su svakako uvjeti rada u kojim pediker radi. Pri tom  se misli na profesionalno opremljen prostor za rad  opremljen adekvatnim namještajem, aparaturom , sterilizacijom  itd. Poštivanjem svih protokola za određene tretmane kao i svih  aspekata higijene kao što su dezinfekcija prostora nakon svakog tretmana, sterilizacija instrumenata autoklavom te dosljedno provođenje svih ostalih mjera i protokola  stvoreni su uvjeti za uspješan tretman.

Na kraju sami smo odgovorni za stanje svojih stopala. Mi trebamo stopala, a i stopala trebaju nas. Stoga dajte stopalima pravilan i zasluženi tretman ona će vam biti zahvalna i  sve će vam vratiti. Vaš hod će postati ugodan i bezbolan, a sportski rezultati još bolji.
 


MEDI ped salon medicinske pedikure
Zagreb , Ogrizovićeva 40
Tel 01 36 88 340

medi-ped@zg.t-com.hr

www.mediped.hr