Kako pravilno zavezati kravatu?

Objavljeno: 27.4.2018. 9:10

Kravata, svima dobro poznat hrvatski proizvod, često mnogim muškarcima, ali i ženama zadaje problem. Kravata je uglavnom muški modni dodatak, ali postoje i ženske kravate koje žene poslovnog outfita znaju koristiti. Oduvijek je poznata u Hrvatskoj, ali i svijetu. Ali problem kravate je u njenom vezanju. Nažalost, još uvijek su rijetki oni koji ju znaju pravilno zavezati. Kako bi napokon riješili vječnu dilemu oko vezanja kravate prikazat ćemo tzv. Malu brošuru o pravilnom vezanju kravate.

Za početak potrebno je izabrati kravatu koja će najbolje prisustvovati Vašem odijelu. Boja kravate i njen dizajn ovisi i o boji odijela. Najviše kravata pristaje uz crna odijela jer je crna boja jedinstvena i kao takva pristaje uz skoro sve boje. Nakon što ste odabrali odijelo, košulju i kravatu javlja se vječni problem: Kako zavezati kravatu? Dosta često muškarcima kravatu vežu bliske žene jer mnogi kažu da je lakše zavezati kravatu na drugome, nego na sebi.Postupak vezanja kravate nije toliko složen kao što se čini. Nakon što si zavežete desetak kravata znat ćete to i u bilo koje doba noći.

  1. Kravata uvijek mora biti okrenuta na pravu stranu. Uži dio kravate je u lijevoj ruci, a širi u desnoj.
  2. Nakon postavljanja širi dio kravate prebacite preko užeg dijela. A nakon toga ostatak iza užeg dijela.
  3. U ovom trenutku širi dio Vam ponovno mora biti na desnoj strani.
  4. Stražnji dio kravate(šav) mora biti okrenut prema nazad kako se ne bi vidjeo.
  5. Širi dio kravate prebacite kroz otvor i povucite ga do kraja.
  6. Širi dio kravate je ponovno na desnoj strani.
  7. Prebacite širi dio kravate preko čvora, a potom kroz otvor i čvor koji ste sami u prethodnim koracima napravili.
  8. Sada je Vaša kravata zavezana i spremna za uporabu.


U slučaju da niste uspjeli iz prvog pokušaja, ne brinite. Ponavljanje je majka znanja tako da dok ne uspijete nemojte odustati. Nakon što ste naučili kako zavezati kravatu potrebno je pronaći i mjesto gdje u samo nekoliko trenutaka možete odabrati svoju idelnu kravatu. Na web stranici www.kravata.hr možete pronaći različite vrste, dimenzije i boje kravata koje će odlično pristajati uz Vaše odijelo.