OCIJENI

Najčešći kvarovi na kućanskim aparatima i kako ih spriječiti

Objavljeno: 11.9.2022. 17:42

Čini se da se kućanski aparati uvijek pokvare baš u najgorem trenutku. Sigurno vam se barem jednom dogodilo da vam se pokvarila perilica, hladnjak ili pećnica i tako ste završili s nenadanim troškom. Kako biste sljedeći put bili barem malo bolje pripremljeni, donosimo vam nekoliko najčešćih kvarova na kućanskim aparatima i savjete kako ih spriječiti.

  1. Hladnjak slabije hladi

Do ovog problema može doći ako je hladnjak preopterećen i troši preveliku količinu energije. Kako biste riješili ovaj problem, provjerite zavojnice hladnjaka. Zavojnice se nalaze se ispod hladnjaka, a sliče na rešetku od cijevi i žice. Njihova je uloga hlađenje tekućine u kompresoru. Uzrok neispravnog rada hladnjaka može biti prašina koja se nakupila na zavojnicama, zbog čega ih je potrebno očistiti.

  1. Neobičan miris perilice za rublje

Ako iz vaše perilice za rublje dopire neobičan miris, uzrok može biti plijesan. Perilicu možete očistiti uz pomoć vruće vode, octa i sode bikarbone. Nakon svakog pranja ostavite vrata perilice otvorena kako bi se unutrašnjost dobro osušila, a možete i prebrisati vrata perilice. Tako ćete spriječiti ponovni nastanak plijesni.

  1. Perilica za posuđe ne čisti masnoću

Ako je vaša perilica završila s ciklusom pranja, no suđe i dalje nije u potpunosti čisto, znate da postoji problem. Do ovoga može doći ako perilica ne dobiva dovoljno vruće vode, zbog čega ne može pravilno oprati masnoću s posuđa. Uzrok problema su najčešće ostaci hrane koji blokiraju filter. Kako biste ga riješili, potrebno je očistiti rešetku filtera.

  1. Sušilica ne suši rublje u potpunosti

Ako je vaša odjeća i dalje vlažna nakon što ju izvadite iz sušilice, moguće je da su se u filteru ili vanjskom otvoru sušilice nakupila vlakna, odnosno, „mucice“ s odjeće. Zato je potrebno nakon svakog korištenja očistiti filter sušilice.

  1. Klima uređaj radi, ali ne hladi kako treba

Ako vaš klima uređaj radi, ali temperatura u prostoriji se ne spušta, znači da uređaj nema adekvatan protok zraka. Do ovoga može doći iz raznih razloga, no najčešće se radi o prljavom ili začepljenom filteru. Zbog toga je potrebno redovito čistiti ili mijenjati filtere na klima uređaju.

Iako jednostavnije kvarove na kućanskim aparatima možete spriječiti ili popraviti sami, za većinu kvarova ipak je pametnije pozvati majstora. Ako se uređaj ne servisira na vrijeme, problem bi mogao postati veći i skuplji za rješavanje.

Elektro servis Husta ovlašteni je servis za kućanske aparate i bijelu tehniku proizvođača Beko, Grundig, Electrolux, AEG, Zanussi, Vivax, Panasonic i LG. Za sve izvršene radove daju garanciju. Ako vam je potreban servis kućanskih aparata na području Zagreba, Velike Gorice, Zaprešića, Samobora i ostalih okolnih mjesta, slobodno ih kontaktirajte!


https://www.elektro-servis-husta.hr/servisi/ovlasteni-servis-kucanskih-aparata

OCIJENI