Zašto je kod izgradnje spomenika bitan temelj?

Objavljeno: 26.10.2018. 10:03

Čovjekov vijek života jednog dana prestane i u tim tužnim trenucima važno je naravno biti dovoljno pribran, koliko je to moguće i organizrati sve što je potrebno. Naravno, kako izgradnju nadgrobnog spomenika ne bi radili u trenutku kada Vam je bliska osoba preminula, u vremenu kada ste u mirovini vrlo je važno imati mjesto gdje ćete Vi i vaši omiljeni počivati.Prilikom izgradnje spomenika važno je posebnu pozornost obratiti na kavlitetu materijala, ali i sami temelj. Kako se i prilikom izgradnje određenog stambenog objekta, npr. kuće posebice pazi na temelj, tako se mora i paziti na temelj prilikom izgradnje nadgrobnog spomenika.

Prilikom narudžbe nadgrobnog spomenika važno je obratiti pozornost na:
  • Izgled spomenika koji ovisi o materijalu i obliku koji ćelite
  • Vrsti materijala - vapnenac, mramor, granit ili neka druga kombinacija
  • Oblik spomenika koji može biti pravokutni, kvadrat ili neki drugi oblik, ovisno o željama

Važno je spomenik vizualno uklopiti s postojećim rješenjem grobnice. Zato služi projektiranje na računalu gdje se želje naručitelja usklađuju s najboljim iskustvima iz prakse. Finalno rješenje i izbor materijala zajedno s dimenzijama definiraju konačnu cijenu.

Uz izbor materijala i oblika spomenika, potrebno je naglasiti važnost stručne izrade i ugradnje kao važnih preduvjeta najbolje obavljenog posla koji jamči naručitelju maksimalnu kvalitetu za novac koji plaća.


Klesarstvo Grabovečki sa svojim iskustvom preko 50 godina, kroz godine rada obradili su sve vrste kamena, od granita i mramora do vapnenca i drugih dekorativnih kamena. Povjerite nam realizaciju Vaše ideje i saznajte zašto broj naših zadovoljnih korisnika
svakodnevno raste!