Što je potrebno za zdravlje Vaših očiju

Osjetilo vida naše je najvažnije osjetilo, stoga mu trebamo posvetiti najveću moguću pažnju, kontrolirati stanje očiju i oštrinu vida. Smanjena oštrina vida najčešće nije uzrokovana bolešću oka, nego njegovom različitošću i mogućnostima optičkog sustava. Neusklađenost dubine oka i jakosti optičkog sustava, dovode do pojave kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma.

                           

Pojava slabog vida na blizinu koja nastaje između 40 i 45 godine života, kada oslabi akomodacija, naziva se prezbiopija. Umanjena oštrina vida može se ispraviti korištenjem optičkih pomagala, naočala ili kontaktnih leća.

Pomno odabran okvir može istaknuti nešto što želimo, primjerice boju očiju, ali i sakriti nešto što ne želimo da se vidi, primjerice ožiljak na koži, spuštenu vjeđu, bijelu rožnicu zbog ozljede oka ili žmirkanje. Ako držite naočale u ruci dok nešto objašnjavate, naglašavate što govorite, pokazujete samouvjerenost i lakše uvjeravate sugovornika u ono što govorite. Ako dobro vidite, kupite sunčane naočale kao modni dodatak, jer ćete se sigurno osjećati ugodnije.

Sunčane naočale jedna su od obaveznih potrepština tijekom ljeta, a ujedno i nezaobilazan modni detalj. Stoga je važno znati kako odabrati sunčane naočale koje će pristajati vašem licu i uklopiti se u vaš stil odijevanja. Naočale imaju i važnu estetsku ulogu. Uz to što su korisne, mogu biti ukras svakom licu, pomladiti nas, postrožiti, naglasiti osobnost ili omekšati naš izgled.

Optika Fortis ima dugu tradiciju obiteljskog biznisa kojim je osiguran profesionalan pristup svakom kupcu u želji da njihovo stručno osoblje ciljano posveti pažnju zadovoljenju klijentovih potreba. Cjelovitim pristupom rješavanju problema s vidom nude najbolje odgovarajuće rješenje u optičkom studiju.

U svojoj ponudi nude:
 
  • velik izbor dioptrijskih okvira (Hugo Boss, Timberland, Tommy Hilfiger, Guess, Pepe Jeans, Max Mara)
  • velik izbor dječjih okvira (Centro style, Mexx, Pooh, Tomato)
  • mogućnost izrade sunčanih naočala s dioptrijom
  • progresivne leće Varilux Essilor, Hoyalux iD LifeStyle V+, Kodak Concise
  • mogućnost kompjuterske kontrole vida prije narudžbe
  • zaštitne naočale
Od samih početaka našeg rada pa sve do danas nastoje u suradnji s domaćim i inozemnim partnerima pratiti najnovije trendove u području očne optike. Svake godine ulažu sredstva u nabavu najsuvremenije opreme kako bi mogli na najbolji mogući način zadovoljiti zahtjeve svojih kupaca. Posjetite Optiku Fortis na adresi Dobriše Cesarića 14 u Zagrebu.