Vrijeme je za realizaciju ideje. Krenite od knjigovođe.

Objavljeno: 16.5.2018. 12:33

Vrijeme je za realizaciju ideju. Krenite od knjigovođe.

Ne da Vam se više radit za drugog i naokon ste skupili hrabrosti. Otvarate svoju tvrtku i dugogodišnju ideju pretvarate u stvarnost. Ali od kuda početi? Koje sve papire trebate skupiti kako bi realizirali poslovnu ideju?

Za početak potrebno je pronaći knjigovođu koja će Vam dati sve potrebne savjete kako bi se što manje “borili” sa administracijom i skupljanjem papira. Odlučite li poslovanje Vaše tvrtke povjeriti nama, odlučili ste se za pouzdanost, stručnost, profesionalnost i prije svega - partnerski odnos. Dugogodišnji rad i iskustvo, edukacija  i cjeloživotno učenje budi u nama želju za novim izazovima.

Kako otvoriti svoju tvrtku?
  1. Troškovi otvaranja tvrtke- ovise o vrsti poslovanja koji želite otvoriti. Ako ste se odlučili za obrt morat ćete izvodjiti oko 1000 kuna, a prilikom otvaranja d.o.o. Znatno više, oko 6000 kuna. Uz navedene troškove trebate uplatiti i minimalni kapital od 20 000 kuna.
  2. Kod obrta u slučaju kraha prilikom poslovanja osobna imovina dolazi u pitanje. Ovršni postupak tada zahvaća cjeloukupnu privatnu imovinu vlasnika.
  3. D.o.o. je prema zakonu o trgovačkim društvima društvo kapitala tako da je ovdje rizik poslovanja obračunat kroz temeljni kapital.
  4. Prilikom otvaranja obrta morat ćete mjesečno uplaćivati doprinose za mirovinske i zdravstveno osiguranje. Ključna razlika između obrta i tvrtke je što kod obrta postoji mogućnost uključivanja članova domaćinstva u obavljanje djelatnosti bez zasnivanja radnog odnosa.
  5. Kod tvrtke status vlasnika i odgovorne osobe tj. Direktora nisu povezani sa elementima radnog odnosa. Što bi drugim riječima značilo iako ste direktor tvrtke da možete biti zaposleni kod drugog poslodavca te u svoje slobodno vrijeme obavljati samostalnu djelatnost.


Ne znate li i dalje što bi otvorili, najbolje je da savjet potražite od stručnih osoba. PRO FORTIS tvrtka je sa dugogodišnjem iskustvom: “Odlučite li poslovanje Vaše tvrtke povjeriti nama, odlučili ste se za pouzdanost, stručnost, profesionalnost i prije svega - partnerski odnos. Dugogodišnji rad i iskustvo, edukacija  i cjeloživotno učenje budi u nama želju za novim izazovima . “ Javite nam se jer ne poznajemo granice i nerješene  situacije. Sposobni smo u svakom trenutku pronaći za Vas najpovoljnije rješenje.

" Spavao sam i sanjao da je život radost. Probudio sam se i otkrio da je život služenje.

Dao sam se na služenje i spoznao da je služenje radost "
(Tagore)