Tri najvažnija koraka pripreme automobila za zimu

Sa zimskim vremenom dolaze i posebne brige oko naših limenih ljubimaca. Nemojte čekati da vas imobilizira prva snježna oluja ili onesposobi prva poledica na kolniku, već poduzmite potrebne mjere na vrijeme. Sigurnost na cesti u zimskim mjesecima sa sobom povlači posebne brige koje donose padaline i hladan zrak. Prođite kroz 3 najvažnija koraka koja smo za vas izdvojili i provjerite jeste li uistinu pripremljeni za nadolazeću sezonu.

1. Zamijenite stari antifriz
Antifriz je jedan od esencijalnih dijelova zaštite vašeg automobila od hladnog vremena. Međutim, s vremenom njegova djelotvorna svojstva gube na učinkovitosti i potrebno ga je zamijeniti novom mješavinom. Prije mijenjanja antifriza svakako imajte na umu da je on otrovan za ljude i toksičan za prirodu. Pošto najvjerojatnije nemate niti sigurno mjesto za njegovo odlaganje, preporučamo da se uputite do automehaničara gdje vam vrlo jednostavno, uz ostale popravke i pripreme automobila za zimu, mogu zamijeniti i mješavinu antifriza.

2. Koristite zimsku tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla
Da bismo mogli vidjeti i sigurno voziti kroz gomilu kiše, snijega i bljuzge koju možemo očekivati za zimske mjesece, potrebno je često čišćenje vjetrobranskog stakla. Za to je vrlo važno izabrati sredstvo specifično dizajnirano za korištenje pri niskim temperaturama, kako vam se ne bi zamrznule brizgaljke za tekućinu, a vi zapeli škiljeći kroz prljava stakla.

3. Zamijenite ljetne gume zimskima
Možda i najvažnija stvar koju trebate napraviti u pripremi za zimske mjesece jest zamijeniti ljetne gume zimskima. Ljetne gume na površinama prekrivenim ledom ili snijegom su iznimno nesigurne, pa se stoga što prije uputite do pouzdanog i iskusnog vulkanizera koje će dobro odraditi posao. Impetus Mobile nudi usluge vulkanizacije i montaže guma, pri čemu koriste najsuvremeniju opremu za montažu i balansiranje, garantirajući vam brze i kvalitetne rezultate. Impetus Mobile je za vas pripremio i posebnu akciju ove godine, tako da montažu i balans guma možete obaviti već od 40,00 kuna po komadu.
Definitivno iskoristite i akciju špura, odnosno podešavanja geometrije kotača, za već od samo 100,00 kuna! Geometrija kotača naravno jako utječe na stabilnost vozila u vožnji, a samim time i na vašu sigurnost.

Bolje spriječiti nego liječiti, pa nemojte ni vi čekati do prvog snijega da obavite sve svoje zimske pripreme. Uputite se do Impetus Mobile radionice, zamijenite gume po akcijskim cijenama i osigurajte se za ovu zimu!