Sve što trebate znati o hijaluronskim filerima

Objavljeno: 12.7.2017. 16:34

Svi pričaju o fantastičnom tretmanu hijaluronskim filerima koji doslovno briše godine s lica. I nama se probudila znatiželja pa Vam donosimo sve što treba znati o ovom tretmanu.

Što je hijaluronska kiselina?

Najviše je zastupljena u koži, ali gradi i druga tkiva našeg organizma, dakle prirodan je sastav koji imamo u koži, ali se s godinama gubi. Upravo zbog nemogućnosti proizvodnje hijalurona koža gubi elastičnost i sjaj jer hijaluron na sebe ne može vezati vodu. Nezdravi stil života dodatno usporava proizvodnju hijalurona pa ne čudi što je osnovni sastav svake kreme protiv bora upravo hijaluronska kiselina.

Zašto su fileri bolje rješenje od ostalih preprata s hijaluronom?

Razne kreme i serumi sadrže vrlo male količine hijalurona. Uz to hijaluronska molekula teško može prodrijeti duboko u kožu samo vanjskim apliciranjem. Djelovanje je kratko, ali nije vidljivo brzo i efektivno kao djelovanje filera. Isto tako fileri djeluju na ciljana problematična područja kojima treba “peglanje” i zatezanje.

Kako izgleda tretman hijaluron filerima?

Hijaluronska kiselina počinje se proizvoditi razvojem tehnologije što je svakako promijenilo i do tada poznate estetske korekcije koje su se bazirale na pripravcima od silikona ili životinjskog kolagena. Dermalni hijaluronski fileri sadrže hijaluronsku kiselinu čija je molekularna struktura jednaka onoj što ju stvara naše tijelo – ona je prirodna aminokiselina, dio naših stanica i međustaničnog prostora. Injiciranjem u kožu povećava se nakupljanje vode, a koža vraća svježinu i mladenački izgled. Hijaluronski filer u kožu se ubrizgava mikroiglicama te se koristi za:
 
  • Popunjavanje plićih i dubljih bora na licu, dekolteu i vratu
  • Podizanje jagodica
  • Povećavanje i konturiranje usana
  • Korekcije nosa i brade
  • Popunjavanje ožiljaka
  • Revitalizaciju i pomlađivanje kože
  • Oblikovanje obrva
Prije tretmana potrebni je savjetovati se sa stručnom osobom koja će izvesti tretman kako biste saznali sve o djelotvornosti koja uvelike ovisi o vrsti filera. No, ono zbog čega je ovaj tretman toliko mega popularan je činjenica kako je potpuno neinvazivan i bezbolan. Gel ispod kože ubrizgava liječnik pomoću izuzetno tanke, nježne igle. Gel ispunjava linije i bore te dodaje suptilan volumen. Hijaluronska kiselina unutar gela zadržava vlagu. Trajnost filera ovisi o tipu kože, a svakim sljedećim tretmanom traju duže, a najčešće od 6 do 12 mjeseci.

Dermalne filere provjerene kvalitete koji su među najboljim i najviše korištenim filerima u svijetu pronaći ćete u ordinaciji Kati Dental. Riješite se bora i javite se stručnjacima koji će vratiti mladenački izgled vašoj koži.

KLIKNITE OVDJE - pošaljite upit ili zatražite ponudu.