Doživite sjaj kamena uz Stone Art Design

Objavljeno: 18.9.2018. 10:36

Pri renoviranju postojećeg prostora ili uređenju novog, često se postavlja pitanje kako dom učiniti atraktivnijim i glamuroznijim. Ono što se u posljednje vrijeme izdvaja kao neizostavan dio dekoracije u interijeru i ekterijeru doma su zasigurno dekorativne zidne obloge,a u izboru svakako prednjači dekorativni kamen.
Estetika, kao i kvaliteta dekorativnog kamena, od iznimne su važnosti te njima pridajemo najviše pozornosti. Dizajn i boja dekorativnog kamena donose svježinu i osjećaj prirode u Vaš dom te mu daju posebnu čar. Prednost ovog proizvoda je što se može koristiti na različitim površinama. Ukoliko razmišljate o dekorativnom  kamenu u vlažnim prostorijama, kupaonicama i saunama te vanjskom dekorativnom kamenu koji je izložen suncu, kiši i snijegu, važno je obratiti pozornost na otpornost na atmosferske utjecaje. Svakako bismo istaknuli važnost toniranja dekorativnog kamena jer dobiti ton boje koji će odoljevati vremenenu i atmosferskim utjecajima nije nimalo jednostavan zadatak. Također, važno je obratiti pozornost na površinu kamena. Ako je ona glatka, bez mikropukotina i nabora, uvelike olakšava proces čišćenja i održavanja. S obzirom na trenutne stilove uređenja prostora, dekorativni kamen možemo pronaći u svim dijelovima stana.Ukoliko želite svom stanu dati dašak glamura, Stone Art Design u svojoj ponudi, ovisno o plohi i dizajnu kamena, ima čak tri linije dekorativnog kamena.

MODERN line serija
Odličan je izbor za uređenje većih zidnih površina gdje se želi postići izgled snažne, grube konstrukcije. Serija je kreirana s ciljem postizanja rustikalnog izgleda primjenjivog u moderno uređenim prostorima. Dizajn je blagih, lagano zakrivljenih linija dubljeg reljefa i glatkih ploha. Linija sadrži tri pravokutne pločice istih dimenzija, različitog reljefa.  Upravo takva kombinacija savršena je za postizanje željenog izgleda uz zadržavanje jednostavnosti postavljanja i duljine obrade, što u konačnici znači niže troškove postave.

EXCLUSIVE line serija
Ova serija nudi dvije opcije - exclusive line A i exclusive line B.
Obje izvedenice ove serije odlikuju pravilne linije koje prate same obrise pločica. Namijenjene su ekskluzivno uređenim interijerima i eksterijerima. Odličan su izbor za dekoraciju u urbanim vilama, objektima dizajniranima za elitni turizam i sličnim projektima. Opcija A pogodnija je za veće plohe. Njena posebnost je što dolazi u samo jednom reljefnom obliku, a matematički je precizno proračunata tako da nema ponavljanja.  Opcija B manjih je dimenzija i dolazi u četiri pravokutne pločice istih dimenzija i različitog reljefnog izgleda. Pogodnija je za oblaganje manjih površina.
Ova serija odgovor je za one koji traže više, a mogućnosti su neograničene. Odlično izgledaju s dodatkom završnih efekata, a moguće ih je postavljati i vertikalno.

SHARP line serija
Podijeljena je na dvije opcije - sharp line A i sharp line B.
Sharp line je serija grubih linija i oštrijih rubova koji vjerno oponašaju izgled prirodnog kamena. Serija je dizajnirana u manjim pravokutnim pločicama, manje debljine što joj osigurava manju masu, a samim time i širu primjenu. Odličan je izbor za dekoraciju manjih ploha, npr. stupova ograda, dimnjaka i slično. Opcija A sastoji se od čak 6 pravokutnih pločica istih dimenzija različitog reljefa. Unatoč manjoj masi i manjim dimenzijama, pločice su zadržale prilično uvjerljivu dubinu kada je reljef u pitanju.

Stone Art Design d.o.o. prednjači u kvaliteti usluge i slovi za vodećeg proizvođača dekorativnog kamena u Hrvatskoj. Omjer cijene i kvalitete, iskustvo te uključivanje klijenta u sam proces proizvodnje, pri čemu korisnik sudjeluje u dizajniranju vlastite zidne obloge, samo su neke od kvaliteta koje su prepoznali naši brojni zadovoljni klijenti.