Redovito održavanje automobila

Objavljeno: 7.1.2019. 10:24

S kupnjom automobila pravi troškovi tek počinju, tj. troškovi za održavanje automobila tijekom godina se umnožavaju. S obzirom da se mnogi mogu osloniti na jamstveni rok i na prosječan životni vijek motora 250.000 km, kupci novih automobila se nalaze u mnogo boljoj poziciji. Neredovito održavanje automobila predstavlja još jedan dodatni trošak, a izbjegavanje originalnih rezervnih dijelova nije samo skupa, već neozbiljna strategija.

Što podrazumijeva redovno održavanje automobila? Što kada treba provjeravati i raditi kada je u pitanju redovno održavanje automobila? Redovnim održavanjem vašeg automobila ne samo da ćete izbjeći nezgodne situacije i skupe popravke kvarova, već ćete doprinijeti svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu. Redovito održavanje je uvjet za trajanje jamstva na novim automobilima.Razdoblje redovnog održavanja varira od automobila do automobila kao i do dijelova koje treba zamijeniti ili provjeriti. Svakako se preporučuje da u servisnoj knjižici vašeg automobila pogledate točno što i kada trebate provjeriti ili se konzultirajte s vašim serviserom. Svakih par dana ili prije svakog dužeg puta potrebno je provjeriti rad svih prekidača i instrumenata, rad kočnice i mehanizma upravljača, nivo ulja u motoru, rashladnu tekućinu motora i signalizaciju, kako biste bili sigurni da vas vaš automobil neće ostaviti na cjedilu.

Svakih 12 mjeseci svakako je bitno provjeriti motorno ulje, filtere za ulje i motor, no kada točno što provjeriti potrebno je pratiti prema servisnoj knjižici vašeg automobila. Bitno je barem jednom godišnje posjetiti servisera za vašu marku automobila, koji će vam provjeriti sve dijelove automobila, te ako je potrebno popraviti ih ili zamijeniti.

Tim stručnjaka autoservisa Kordek sa sigurnošću će odraditi temeljiti pregled vašeg automobila kako vas vaš limeni ljubimac ne bi ostavio na cesti tijekom važnog putovanja. Autoservis Kordek sa sesvetskom adresom ima 10 godina radnog iskustva, zahvaljujući spoju visoke kvalitete usluga i pristupačnih cijena kojeg su prepoznali brojni njihovi korisnici.