Vanjske žaluzine i energetska učinkovitost

Objavljeno: 3.4.2019. 11:32

Žaluzine su jedna od najčešće vrste sjenila koja koristimo na kućama ili zgradama. Mogu biti postavljene iznutra ili izvana a štite prostor od neželjenih pogleda i reguliraju količinu svjetlosti u prostoru. Kvaliteta žaluzina itekako može utjecati na ugođaj u prostoru. To se posebno odnosi na vanjske žaluzine koje osim reguliranja svjetlosti u prostoriji, mogu utjecati i na toplinsku energiju.

Vanjske žaluzine zimi štite poslovne i stambene prostore od hladnoće a ljeti reflektiraju sunčeve zrake i odbijaju toplinu. Žaluzine također štite velike prozorske površine od vanjskih utjecaja a današnji izbori i tehnološki napredak ovog sustava svakoj fasadi donose moderan izgled.

 

Postoje razne zablude vezane za žaluzine poput one da se njima ne može potpuno zamračiti prostorija. HELLA vanjske raffstore žaluzine sa svojim obrubljenim C, S i Z lamelama i kvalitetnim postavljanjem mogu ispuniti želje i navike svih pojedinaca kada je dnevno svijetlo u pitanju. Montaža je laka a rukovanje žaluzinama jednostavno. Izrađene su od izdržljivih materijala i moguće je njima prekriti veće staklene površine.Izborom pravih žaluzina štedite energiju u svome domu ili uredu što u konačnici dovodi i do financijske uštede. Ljeti štite od topline te nije potrebno rashlađivati prostor kao onaj bez vanjske zaštite. Ova vrsta sjenila zbog svoje kvalitetne izvedbe zimi može propustiti veliku količinu sunčeve topline do prostorije čime se može podići temperatura za par stupnjeva što također rezultira uštedom kod grijanja.

Dugi niz godina poslovanje HELLA tvrtke dovelo je do više razine svijesti kada je kvaliteta proizvoda u pitanju, ali i ono još važnije – očuvanje okoliša. Osim što našim sustavima štedite energiju u svom prostoru, i naša proizvodnja je održiva. Svjesno i pažljivo postupamo resursima i potrošnjom energije.

Posjetite naš izložbeni salon na adresi Zagrebačka cesta 201 gdje možete dobiti više informacija!