KAKO POSTIĆI IZVRSNOST U POSLOVANJU?

Objavljeno: 26.10.2018. 14:22

Intenzivne promjene na tržištu, kontinuirano stvaranje novih trendova i porast konkurencije samo su neke od karakteristika današnjega poslovnoga svijeta. Voditi vlastito poduzeće iziskuje velike napore, stoga je izrazito važno razumjeti brojne aspekte poslovanja i biti u toku s turbulentnim tržištem.
Osnova svakog uspješnog poslovanja jest imati jasne i mjerljive ciljeve. Proces kojim se do toga dolazi predstavlja koncept strateškog planiranja. Dva vrlo bitna pojma u stvaranju strateškog plana predstavljaju:

Planiranje: aktivnosti kojima predviđamo buduće događaje, izrađujemo plan aktivnosti i procjenjujemo buduće prihode i rashode
Budžetiranje: plan kojim iskazujemo način pribavljanja i uporabe resursa za određeno vremensko razdoblje

Izradom planova i budžeta postavljamo osnove za kontrolu i procjenu rada te na taj način osiguravamo mogućnost praćenja i mjerenja uspješnosti poslovanja.
U slučaju da ne planiramo svoje poslovanje i pratimo odstupanja od plana može nam biti onemogućena pravovremena detekcija razvoja neželjenih događaja koje možda možemo riješiti relativno lagano promjenama u vlastitom poslovanju. Od iznimne je važnosti pratiti svaki ključni korak u poslovanju poduzeća, „osjetiti“ kada je potrebno uvesti promjene i kada je potrebno prilagoditi se novonastaloj situaciji.

Ostvariti vrhunske rezultate uzimajući sve ključne faktore u obzir može predstavljati težak izazov za pojedince u poslovnome svijetu, posebice u tempu koji nameće suvremeno poslovno okruženje. Jednostavno ne stignemo se baviti sa svim aspektima poslovanja a i ne moramo nužno imati ekspertizu za sve vidove poslovanja. Smatrate li da Vaše poduzeće posjeduje potencijal za rast i poboljšanje, prepustite stručnjacima s dugogodišnjim iskustvom da Vam pomognu u tom pothvatu.

Poslovno savjetovanje Primorac d.o.o. pruža savjetodavne usluge na području financija, te za Vas izrađuje planove i budžete. Osim višegodišnjega iskustva, ističemo se činjenicom da naši klijenti dolaze iz širokoga spektra industrija i internacionalnoga okruženja. Osim navedene usluge savjetovanja, kod nas možete zatražiti i druge usluge potrebne uspješnom poslovanju: vođenje knjigovodstva, obračun plaća i „drugog dohotka“, usluge računovodstvenih pregleda, kontrolinga, te druge vrste savjetovanja iz područja financija.

Obratite nam se s punim povjerenjem! Za detaljnije informacije o našim uslugama kontaktirajte nas na email info@psprimorac.hr ili telefon 01/5813 747