Ovlaživači i sušači zraka jedino su rješenje za borbu protiv vlage

Previše vlage u našem kućanstvu može biti naš najveći neprijatelj jer plijesan uzrokuje različite zdravstvene tegobe. Plijesan je vrsta gljivica koja proizvodi male spore, njihovo udisanje može nadražiti oči, nos i grlo. Zbog čega dolazi do teškog disanja, kašlja, kratkoće daha te alergijskih reakcija.

Plijesan najviše može ugroziti osobe koje imaju problema s astmom, tako što dolazi do pogoršavanja simptoma te osobe sa slabim imunološkim sustavom jer dolazi do infekcija koje mogu utjecati na kožu, oči, pluća ili druge organe. Stoga su pod najvećim rizikom od plijesni djeca i stariji te osobe koje pate od teških kancerogenih i plućnih oboljenja.

Kako bi uspostavili idealnu vlažnost u svom domu i sačuvali svoje zdravlje, važno je izabrati uređaje koji će kontrolirati vlagu. Ovlaživači i sušači (odvlaživači) zraka jedino su učinkovito oružje za borbu protiv vlage, pljesni, neugodnog mirisa i crnih fleka na zidovima. Kada su temperature visoke stvara se velika vlažnost, pa je potreban sušač zraka koji se postavlja u prostor gdje ima najviše vlage.

Ovlaživači zraka uglavnom se koriste u zimskim mjesecima jer radijatori suše zrak. Presuh zrak negativno utječe na naše zdravlje tako što isušuje kožu te stvara smetnje u dišnom sustavu. Postoje i ovlaživači s ionizatorima zraka koji u isto vrijeme navlaže zrak te u njega ispuste negativne ione koji sprječavaju stvaranje nekih bolesti. Ovlaživači se uglavnom postavljaju u prostor u kojem provodimo najviše vremena.

Kod kupnje ovlaživača i sušača zraka obratite pažnju na djelovanje te energetsku potrošnju uređaja. 

Sve uređaje za mikroklimu renomiranih proizvođača poput TROTEC, SINCLAIR, BONECO, RUBY i MASTER možete pronaći u trgovini SATURO d.o.o. ,
na adresi J.Slavenskog 1 ( Centar Prečko) ili na web stranici


U ponudi se nalaze i ostali proizvodi za zdravlje kao što su tlakomjeri renomiranih proizvođača s višegodišnjim garancijom kao što su OMRON, ROSSMAX, MEDISANA, BEURER. Zatim toplomjeri, EKG, elektrostimulatori mišića, inhalatori i respiratori, stetoskopi, kutije i ormarići prve pomoći, infracrvene lampe te ostali medicinski proizvodi i aparati.

Saturo se još bavi prodajom bijele tehnike, ugradbene tehnike, sudopera i pipa, malih kućanskih aparata i ostalog asortimana tehničke robe. Sve dodatne informacije potražite na adresi SATURO d.o.o. , J.Slavenskog 1 ( Centar Prečko) ili na web stranici www.saturo.hr