Zašto relaksacija u stomatologiji?

Objavljeno: 10.4.2018. 14:38

U 21. stoljeću mnogo se toga razvija pa tako i medicina. Postoji li osoba koja se ne boji?  Mislimo da ne. Donosimo zanimljivu priču o stomatologici koja je pronašla način kako da kod svojih pacijenata pobijedi strah od zubara.

Mislila sam da se ljudi boje samo boli, ali nije tako. Imamo strah i od igle, bijele kute, mirisa, zvukova bušilice. Nekad vadim zub bez injekcije, jer se pacijent boji igle. Imamo svjesni i podsvjesni um. Relekasacijom djelujem na podsvjesni um tako da ga preobrazim od neposlušnog gospodara u poslušnog slugu.

Podsvjesni um je sjedište dugoročne memorije i tu su zapisana sva emocionalna iskustva, navike, uvjerenja i vještine. On je vrlo moćan, bistar, ali i naivan kao dijete od 9 godina i zato želi bit vođen. Svjesni um ima kritički faktor koji je analitičan i koji filtrira sve informacije, te određuje koje će biti prihvaćene, a koje odbačene.

Kod relaksacije je važno da se zaobiđe kritički faktor svjesnog uma i da se sugestija ispomoći direktno u podsvjesni um. Pacijent se može relaksirati do te mjere da ne sudjeluje izravno u procesu koji se odvija u ordinaciji, a pri svakom sljedećem posjetu pacijent će biti sve opušteniji i opušteniji.

Opustite se već danas i pobijedite svoj strah uz stručne ruke doktorice Diane Jagodić.