Printajte bez stresa svaki dan

Objavljeno: 26.2.2018. 11:20

U današnjem svijetu nezamisliv je dan u uredu bez printera. Bilo da trebate isprintati određene brošure o uslugama ili neki važan dokument treba Vam printer. Vjerujemo da danas više ne postoji ured bez printera. A kako ne bi ostali u ključnom trenutku bez boje odnosa tonera potrebno je surađivati s tvrtkama koje će se brinuti o održavanju Vašeg printera.
Naravno, prilikom kupnje printera potrebno je razmisliti za što će Vam printer trebati. Trebate li svakodnevno printati veće količine dokumenata ili ne. Vijek trajanja printera ovisi o redovnom održavanju istoga. Kako Vas printer ne bi odjednom iznenadio i počeo printati blijedo potrebno je obratiti pozornost na čišćenje glave pisača.  Ako uočite da je ispis neočekivano blijed ili da nedostaju točke, možda ćete moći riješiti taj problem čišćenjem glave pisača, što osigurava pravilno oslobađanje tinte iz mlaznica.

Proces čišćenja glave pisača uključuje:

  • Čistite glavu pisača samo ako kvaliteta ispisa opadne; na primjer, ako su ispisi mutni ili su boje nepravilne ili nedostaju.
  • Prvo upotrijebite uslužni program Nozzle Check kako biste potvrdili da glava pisača treba biti očišćena. To štedi tintu.
  • Možda nećete moći očistiti glavu pisača kada je tinta pri kraju. Kada je tinta potrošena ne možete čistiti glavu pisača.
  • Prvo zamijenite odgovarajući spremnik tinte. Možete očistiti glavu pisača s Vašeg računala upotrebom uslužnog programa Head Cleaning u upravljačkom programu pisača, ili s pisača, upotrebom gumba.

Head Cleaning je uslužni program preko kojeg je dosta lako očistiti glavu pisača. U nastavku donosimo par koraka kako bi uspješno obnovili Vaš pisač:
  • Provjerite da li bilo koja lampica ukazuje na pogrešku.
  • Provjerite jesu li sve lampice za pogreške isključene.
  • Desnim gumbom kliknite ikonu pisača na programskoj traci, a zatim odaberite Head Cleaning.
  • Ako ikona pisača nije prikazana, pogledajte sljedeći odjeljak kako biste dodali ikonu.
  • Slijedite upute na zaslonu.
  • Statusna lampica napajanja treperi dok pisač obavlja ciklus čišćenja. (Napomena: Nikad ne isključujte pisač dok statusna lampica napajanja treperi. To može oštetiti pisač.)

Ako se kvaliteta ispisa ne poboljša nakon ponavljanja ovog postupka oko četiri puta, isključite pisač i pričekajte najmanje šest sati. Tada opet pokrenite provjeru mlaznica i ponovite čišćenje glave ako je neophodno. Ako se kvaliteta ispisa i nakon toga ne poboljša, možda je najmanje jedan od vaših spremnika tinte star ili oštećen i možda treba biti zamijenjen. Za održavanje kvalitete ispisa, preporučujemo redovito ispisivanje nekoliko stranica.

Trebate li što prije nove tonere obratite se stručnom timu s dugogodišnjim iskustvom: “Naši toneri proizvedeni su po standardima proizvođača orginalne opreme i prema tome dajemo garanciju da je kvaliteta naših tonera jednak orginalnim.” Na web stranici:http://www.tvoj-toner.com/ možete pronaći popis svih zamjenskih tonera i zamjenskih tinti za printere,te cijene istih. U ponudi imamo tonere za HP, CANON, LEXMARK, EPSON, SAMSUNG, XEROX, BROTHER, ...