Upotreba lasera u estetskoj kirurgiji

U estetskim tretmanima i zahvatima primjena laserske tehnologije uzima primat među kirurškim metodama. Kako suvremena medicina ima tendenciju smanjiti invazivnost (bez ožiljaka, bez boli, bez dugačkog oporavka, efikasno) nije začuđujuće što je laser postao sinonim za minimalnu invazivnost što u estetskoj kirurgiji što u mnogim drugim područjima medicine.

Kako laser djeluje?

Svjetlost kao oblik terapije, postojala je već kao dokazana metoda liječenja, osobito u oftalmologiji i dermatologiji, pa ne iznenađuje da je laser prvi put praktično primijenjen baš u te dvije discipline.

Primjenom lasera oslobađa se energija koja ima različite učinke na tkivo: stimuliranje, mehaničko uništenje i slično. Svaki laser ovisno o valnoj duljini ima specifičnu tvar na koju djeluje. Različite molekule primaju različito zračenje od lasera, što pobuđuje te molekule i na posljetku dovodi do uništenja tkiva. U estetskoj kirurgiji primjena lasera je sada već nešto što se podrazumijeva.

Poliklinika Maletić i laserski centar

                              

Kada govorimo o centrima koji provode laserske tretmane jedan se ističe u gomili. Naime, centar za estetsku kirurgiju Maletić ujedno je i laserski centar. U obiteljskoj Poliklinici Maletić već 10 godina se bave laserima, a vode i edukacijski centar u koji dolaze stručnjaci iz cijeloga svijeta. No, ovaj iskusan kirurški tim ima više od dvadeset godina iskustva u estetskoj medicini i kirurgiji. Djeluju na dvije lokacije, u Daruvaru i u Zagrebu (Medveščak 23 dvorišni ulaz).

Laserski tretmani

U poliklinici Maletić dostupno je nekoliko tretmana laserom:
 
  • Lasersko uklanjanje dlaka
Lasersko uklanjanje dlaka  predstavlja trajno rješenje problema s neželjenim dlakama na pojedinim dijelovima tijela. Tijekom tretmana laserska zraka se dovodi u kontakt s kožom. Prolaskom zrake kroz kožu zraku pretežno resorbira melanin (pigment koji se nalazi u dlaci i na koži). Uslijed apsorpcije dolazi do jakog zagrijavanja i oštećenja stanica koje proizvode dlaku, ako je ona u fazi rasta. Površina kože hladi se posebnim uređajem koji na mjesto rada upuhuje hladan zrak, što ovaj zahvat čini bezbolnim.

Za tretman lica potrebno je 5-6 tretmana, za noge 3-4 tretmana itd. Tretmane je potrebno izvoditi u vremenskim intervalima od oko 2 mjeseca.
                                      
  • Lasersko pomlađivanje lica

Ablacija frakcioniranim laserom metoda je kojom se postiže veća napetost kože te se uklanjaju površinske promjene na koži. Nakon zahvata pacijent odlazi kući s dobivenim pisanim uputama o njezi kože. Tretman se obično izvodi u kasnu jesen, zimu ili rano proljeće.
 
  • 4D lasersko zatezanje lica

Ovaj neinvazivni tretman djeluje kroz cijelu dubinu kože: dio tretmana radi se s unutarnje strane, u usnoj šupljini, a dio s vanjske strane lica. 4D lasersko zatezanje lica sastoji se od četiri različita laserska tretmana koji se rade s dva različita lasera. 4D lasersko zatezanje lica traje 45 do 60 minuta, potpuno je bezbolno, a nakon tretmana klijent se naravno može odmah vratiti svakodnevnim aktivnostima. Koža je pomlađena, vidljivo čvršća, bore su pliće i manje, a tekstura i izgled kože daleko su bolji nego prije.
 
  • Laserska operacija vena
Laserska operacija vena (EVLT – endovenozni laserski tretman) prvi je put uspješno izvršena u Hrvatskoj upravo u Poliklinici Dr. Maletić. Uz navedeni zahvat vrše i druge oblike liječenja proširenih vena.

                          
 
  • Lasersko uklanjanje kapilara
Proširene kapilare na licu i nogama predstavljaju vrlo čest estetski problem kako kod žena, tako i kod muškaraca.
Lasersko uklanjanje daje najbolje rezultate kod uklanjanja kapilara i tanjih vena. Koristi se optička energija laserske zrake koju upija hemoglobin u crvenim krvnim zrncima i tako uništava tretiranu kapilaru. Manje kapilare nestaju odmah, a veće za kraće vrijeme. Broj tretmana je individualan i ne može se predvidjeti, ali u većini slučajeva dovoljno je 1-3 tretmana.
 
  • Uklanjanje celulita laserom
Za uklanjanje celulita u Poliklinici Maletić, preporučuje se laserski tretman  „Piano“. Tretman je apsolutno bezbolan, traje ovisno o površini tijela koja se tretira, u prosjeku oko 45 min. Tijekom tretmana laserska zraka djeluje preko kože na dio tijela na kojem je prisutan celulit. Ovim tretmanom se postiže topljenje celulita i zatezanje kože. Nakon tretmana je preporučljivo brzo hodati pola sata. Tretman bi se trebao ponoviti 3 puta u razmacima od mjesec dana.Za rješavanje tvrdokornijeg celulita preporučuje se lasersku lipolizu ili laserom potpomognuta liposukcija kao operacijske tehnike.

                             
 
  • Rješavanje prekomjernog znojenja laserom
Učinkovito i trajno rješenje za uklanjanje prekomjernog znojenja je laser Fotona. Djeluje u potkožnom tkivu u točno onom anatomskom sloju kože u kojem su žlijezde znojnice. Fototermičkim i mehaničkim efektom lasera žlijezde znojnice trajno se uništavaju.
Osim tretmana laserima u Poliklinici Maletić provode i transplantaciju kose FUE metodom kao i tretmane uklanjanja tetovaža, skidanja izraslina te ostale usluge estetske medicine. 

                                 

Korekcijom pojedinih dijelova tijela nestaje vlastito nezadovoljstvo samim sobom, a dobiva se novo samopouzdanje i vedrije raspoloženje. Zahvatima pomlađivanja vraća se licu i tijelu izgubljena ljepota i mladenački izgled, što zasigurno rezultira svježim duhom. Obiteljska Poliklinika Maletić vođena je mišlju da pomogne vratiti samopouzdanje svakom pacijentu.

KLIKNITE OVDJE - zatražite neobvezujuću ponudu ili pošaljite upit.