KAKO DO PRIRODNOG I ZDRAVOG OSMIJEHA?

Savjeti za lijep osmijeh svakako podrazumijevaju dobru oralnu higijenu, pravilno i redovito pranje zuba, redovito uklanjanje kamenca i zubnoga plaka te čišćenje međuzubnoga prostora koncem koji će učiniti vaš osmijeh ljepšim.

Da biste imali zdrave i lijepe zube:
 
  • redovito perite zube
  • izbjegavajte “neprijatelje osmijeha”
  • koristite se zubnim koncem
  • čistite jezik od bakterija
  • redovno posjećujte stomatologa
Međutim, ponekad briga za zube zahtijeva mnogo više posvećenosti, osobito ako položaj zubi ne zadovoljava estetsku i funkcionalnu svrhu te ukoliko je došlo do nedostatka pojedinih zuba u usnoj šupljini ili potrebe za njihovom zamjenom. U tu svrhu postoji nekoliko specifičnih grana estetske stomatologije:

  • Ortodoncija je grana stomatologije u kojoj se pravilnim korištenjem sila zubi postavljaju u estetski i funkcijski zadovoljavajući položaj. Te sile mogu se prenositi na zube pomoću mobilnih i fiksnih aparatića. Mobilni su oni koje pacijent sam može izvaditi iz usta, dok fiksni nakon postavljanja bravica i prstena, te žice koja pričvršćena na te elemente djeluje silom na zube, ostaje u ustima do kraja terapije. Koji će aparatić biti postavljen ovisi o starosti pacijenta i o postavljenoj indikaciji.

 
  • Implantologija je disciplina dentalne medicine koja se bavi zamjenom jednog ili više zubi koji nedostaju u usnoj šupljini, ugradnjom zubnih implantata. Zubni implantati tako predstavljaju osnovu za zamjenski zub koji se ugrađuje u čeljust, s vremenom postepeno prilagođava zubnom tkivu i poprima funkciju pravog zuba. Implantati mogu nadomjestiti nedostatak pojedinačnoga zuba, ili više njih, sve do restauracije potpuno bezube čeljusti.
 
  • Protetika podrazumijeva nadoknadu izgubljenih zuba umjetnim, koji se vješaju na postojeće zube ili se postavljaju na implantate, a suvremena protetika obogaćena je ulaskom implantata u svakodnevnu praksu. Kod potpuno bezubih čeljusti izrađuju se proteze koje leže isključivo na sluznici ili se mogu oslanjati na implantate. U protetiku spada i izrada pojedinačnih krunica i mostova, a danas je izbor materijala za njihovu izradu bogat, od klasičnih metalkeramičkih do suvremenih bezmetalnih konstrukcija. Materijali koji se koriste za izradu zuba ovise o indikaciji, estetskim zahtjevima i naravno financijskim  mogućnostima pacijenta.
 
                  

Privatna ordinacija dentalne medicine Čeović svojim stručnim znanjem, iskustvom i savjetima stoji Vam na usluzi kako biste postigli potpuno estetsko i funkcijsko zadovoljstvo koje nam mogu pružiti zdravi zubi i lijep osmijeh. Pružaju usluge iz svih grana stomatologije u ugodnoj atmosferi svoje suvremeno opremljene ordinacije, koje uključuju ortodoncije, preventivnu stomatologiju, pedodonciju, endodonciju, estetsku stomatologiju, onlay-e, inlay-e, ljuskice, parodontologiju, protetiku, implantate, materijale u protetici, izbjeljivanje zuba te dermalne filere.

Uz moto je da je samo zadovoljan pacijent najbolja preporuka za budući rad i jamstvo opstanka na našem zahtjevnom tržištu, stoje na usluzi svima koji su u potrazi za kvalitetnim stomatološkim uslugama namijenjenim njezi i održavanju svačijih zubi i osmijeha. Ordinaciju pronađite na adresi Ivane Brlić Mažuranić 20 u Zagrebu, a više informacija o samim uslugama te za mogućnost online naručivanja i dogovaranja termina, posjetite web adresu www.ordinacijaceovic.hr.