OCIJENI

Dental Mimica

Ivane Brlić Mažuranić 2c, 10 000, Zagreb

Brižna njega za bezbrižan osmijeh... i tako od 1998. godine.

MERIDIJANI

0 pregleda/dan | Objavljeno: 24.03.2013. 16:27

MERIDIJANI-Zanimljivosti

Zdravi zubi preduvijet su zdravlja cijelog tijela

Kako je poznato, svi meridijani su energetski povezani međusobno i sa svim organima u tijelu .Protok eergije kroz medirijane utječe na rad pojedinih organa i obrnuto rad organa utječe na protok energije. Bez energije ni jedan organ ne može pravilno funkcionirati.Nesanirani zubi mogu utjecati na stanje cijelog tijela pa i na protok energije potrebne za pravilan rad organa.

Drevni su Kinezi tiho, hladno i tamno svojstvo svih stvari nazivali Yinom, a njegovu aktivnu, toplu i svijetlu suprotnost – nazivali su Yangom.

MERIDIJAN trostruke peći
On nije povezan ni sa jednim fizičkim organom ali njegova funkcija utječe na učinkovitost ostalih meridijana
Utječe na podešavanje tjelesne temperature, uravnotežuje živčani sustav i nadzire rad hipofize , regulira rad ramenog mišića za pokrete ruku (pruža , privija ,kružne )bedrenog i mišiće lista za noge( privlačenje i napinjanje )
Poremećaji ukočenost i bol u ruci ili nozi,zglobu, artritis, kao i bolovi povezani s uhom i okom, ,ekcem te problemi s noktom prstenjaka.

MERIDIJANI jetre
odražava se probavnom sustavu ,vidu ,spolnim organima i prostatati
Kad je poremećena ravnoteža tog meridijana dovodi do simptioma kao što su loša probava,mučnina, nadutost.Ako je jetra oštećena, (glavobolja i artritične smetnje ,crne točke ,zamagljen ,suhe, umorne i bolne oči);dolazi do zadržavanja tekućine,predmenstrualne napetosti,niskog libida i upala usne sluznice te problema s maternicom i prostatom, malog broja spermija.
Problemi vide na pacijentovom nožnom palcu u obliku uraslog nokta i ponekad gljivica na nožnim prstima.

MERIDIJAN srca
je jin i povezan je s tankim crijevom koji je jang
meridijan srca odražava se na srce i jezik(govor),disanje
Slabost meridijana srca može se manifestirati kao bol i slabost u ruci ili ručnom zglobu;u problemimam s kožom;u angini , teškoćama pri disanju i srčanom udaru.Srce je povezano s jezikom i tretman tog meridijana može imati uspjeha kod određenih govornih mana
.Znakovi u slabom radu meridijana mogu se pokazati na noktima i prstima ruke u obliku brazdi,zanoktica,bolova i ukočenosti .

MERIDIJAN tankog crijeva
Utječe na mišiće kvadriceps, (istezanje noge i napinjanje bedra) i trbušne mišiće (savijanje kralježnice i stiskanje abdomena).uho
Slabosti tog meridijana mogu uzrokovati mnoge vrste bolova u mišićima i kostima kao što je ukočeno rame, vrat i teniski lakat.. probavni i urinarni problemi,smetnje sluha,šumovi u ušima i otečene limfne žlijezde u grlu.
Znakovi slabog rada tog meridijana na šakama uključuju artritis,ukočenost malog prsta,zanoktice,bijele mrlje ili brazde na noktu malog prsta

MERIDIJAN bubrega
jin i povezan je sa m. MOKRAČNOG MJEHURA jang
osnova za jin i jang; čuvaju vitalnost.
Jing je odgovoran za rast i razvoj osobe od rođenja do smrti.
Nedostaje li jinga, čovjek je sklon bolestima i lošem zdravlju.
Mišići povezani sa tim meridijanom su slabinski mišići(napinju i pokreću bedro ,savijaju kralježnicu) uz kralježnicu; trapeziusa (pokreće rame i glavu )

Poremećaji dovode do krhke i mekše kosti, bolove u kralježnici, astmu, flebitis,proširene vene, kao i problemio s maternicom i prostatom te slabost mokraćnog mjehura.
Znakovi na tabanima koji ukazuju na probleme sa tim meridijanom su ekcemi ili gljivice na stopalima, bolni tabani i otečen unutrašnji dio gležnjeva.

MERIDIJAN mokraćnog mjehura
Upravlja mišićima na leđima kralježnici i glavom; stopalo ,vid,mokračni mjehur
Poremećaji slabi vid, glavobolje,probleme sa sinusima,ukočen vrat,išijas, probleme s koljenima, cistitis i inkontinenciju,
prolazi od vrata ,stražnjica, do nožnog prsta.
problemima s malim nožnim prstom.

MERIDIJAN želuca
jang i nadopunjuje se s MERIDIJANI SLEZENA I GUŠTERAČA jin
Meridijan želudaca.
Mišići primiče ruku, podiže lopaticu;vratni mišić ,oči ,želudac
Poremećen rad tog meridjana može dovesti do problema sa želucem, očima, sinusima, grlom, slezeneom i

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI