OCIJENI

KANTARIONOVO ULJE LJEKARNE LIPA

0 pregleda/dan | Objavljeno: 19.09.2012. 14:35

Kantarion - naziva se još Gospina ili Bogorodičina trava . Raste posvuda i svojstvenog je i aromatičnog mirisa. Listovi su protkani mnogobrojnim prozirnim točkicama koje predstavljaju žlijezde napunjene eteričnim uljima, cjetovi su zlatnožuti, a trljanjem ispuštaju crveni sok..

Gospina trava se koristi od davnina za probavne tegobe, reumu i njegu kože, a u posljednje vrijeme joj se dokazalo i antidepresivno djelovanje.

Kantarionovo ulje iz Ljekarni Lipa domaće proizvodnje visokokvalitetne je izrade u baznom jestivom ulju. Sadrži željezo, tanine, eterična ulja, c vitamin, flavonoide i hypericin te pseudohypericin koji imaju antivirusno djelovanje, a pokazala je znatnu aktivnost u tretiranju HIV-a, virusa hepatitisa, herpes simplexa te genitalnog i labijalnog herpesa. Ulje gospine trave djeluje također protuupalno i ima snažnu sposobnost zacjeljivanja rana pa se koristi i kod opeklina I stupnja, proširenih vena, za trenutačno ublažavanje svrbeža kod uboda insekata te općenito za njegu i zaštitu kože.

Upotreba: više puta dnevno premazati rane, oštećenu kožu, upalne procese, a protiv bolova dobro utrljati u bolno mjesto. Kod vaginalne primjene par kapi nakapati na tampon i umetnuti u rodnicu.

Napomena: ulje gospine trave može izazvati reakcije fotosenzibilizacije, stoga je za vrijeme njegove primjene preporučljivo izbjegavati direktno izlagane suncu.

ljekarne-lipa.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI