Zamnijenite staru glodalicu za novu ili obnovite staru

6 savjeta za pravilno korištenje glodalice

Iako na prvi pogled izgleda vrlo jednostavno, s početkom rada mijenja se mišljenje. Glodalice nisu bezopasne kako izgledaju zbog motora koji ih pokreće. Stoga je važno pravilno rukovati njima kako bi izbjegli moguće nesreće te dobili ono što želite.

1. Koristite zaštitu za uši

Preporučuje se nošenje zaštite kako bi spriječili kvarenje sluha jer glodalice koriste standardne elektromotore, koji mogu biti izrazito bučni ovisno o jačini motora.

2. Uvijek isključite prekidač

Nakon što završite s poslom nemojte samo isključiti kabel iz struje, već i prekidač na glodalici. Naime, tijekom sljedećeg korištenja nakon uključenja u struju glodalica se može zarotirati, pasti i oštetiti se ili u najgorem slučaju možete se i vi ozlijediti. Također, uvijek isključite glodalicu tijekom mijenjanja glodala.

3. Dobro i čvrsto postavite glodalo

Vodite računa da dobro postavite glodalo kako ne bi izletjelo tijekom rotacije te očistite nečistoće iz čahura. Glodalo ne smije biti preduboko postavljeno, već do jedne osmine dužine te ga čvrsto zategnite kako bi se osigurali od mogućih ozljeda.


4. Pravilno rukujte glodalicom

Pazite na prste te ruke držite podalje od glodala, kao i kabel. Uvijek pazite gdje se nalazi kabel, u slučaju da vam smeta, isključite glodalicu i premjestite kabel jer dovoljna je samo sekunda da se dogodi ogromna pogreška. Također, glodalicu držite isključivo s obje ruke, a materijal pričvrstite sa stegama.

5. Napravite probno glodanje

Prije nego što se bacite na posao, na malom dijelu materijala napravite probni test kako bi bili sigurni jeste li dobro postavili glodalicu i glodalo. Također, koristite isključivo glodalo koje odgovara glodalici te prilagodite brzinu vrsti posla. Naime, manja glodala bolje rade pri većim brzinama, dok veća pri manjim brzinama.

6. Pričekajte da se glodalo ohladi

Prije nego što maknete glodalo pričekajte da se potpuno zaustavi i ohladi jer se tijekom glodanja stvara puno topline, pa se možete opeći, što nije nimalo ugodno.

                           

Bilo da se poslovno ili privatno bavite obradom metala, alatne glodalice su neophodne u vašem poslu. No, kupnja nove glodalice nije svima u mogućnosti, ali postoji odlično rješenje kojim ćete uštedjeti vrijeme i novac te nastaviti pouzdano obavljati svoj posao.

“Pružamo mogućnost zamjene stare glodalice za novu, kao i obnovu stare. Takva obnovljena glodalica radi kao nova, uz manji trošak iz budžeta. Također, u našoj ponudi imamo i rezervne dijelove”, poručuju iz tvrtke SIP (Specijalni industrijski proizvodi), koja se bavi proizvodnjom i montažom alatnih glodalica za obradu metala, te održavanjem, popravkom, remontom i retrofitingom strojeva za obradu metala.

KLIKNITE OVDJE - zatražite ponudu ili pošaljite upit.