Priuštite si naočale za sve udaljenosti i uvjete

Objavljeno: 7.11.2018. 9:32

Gledate televiziju, radite za kompjuterom ili jednostavno surfate po mobitelu u slobodno vrijeme, ali primjetili ste kako slabije vidite? Dva puta morate pročitati istu rečenicu? To su prvi znakovi kako je vrijeme za posjet okulistu. Što dulje čekate to ćete sve manje vidjeti. Nakon što otkrijete dioptriju, potrebno je pronaći naočale idealne za sve uvjete. Jedne od njih svakako su progresivne naočale - jedne naočale namjenjene za sve udaljenosti.

Zašto progresivne naočale?
  • Koristite li naočale za čitanje ?
  • Trebaju li Vam naočale i za gledanje na daljinu ?
  • Želite li vidjeti ekran računala i srednje udaljenosti ?
  • Sidate li naočale za čitanje da bi pogledali u daljinu ili virite preko njih ?
  • Imate li više naočala s različitim dioptrijama i neprestano ih mijenjate ?Ako ste barem na jedno pitanje potvrdno odgovorili, onda se rješenje nalazi u progresivnim naočalama koje su idealno rješenje za Vašu situaciju. Korištenjem progresivnih naočala nećete više morati nositi sa sobom više pari naočala, neprestano ih tražiti i mijenjati. Progresivne naočalne leće imaju dioptrije za sve udaljenosti S progresivnim naočalama ne odajete drugima svoju potrebu za naočalama za čitanje, tj. svoje godine Progresivne naočale mogu biti prozirne, fotoosjetljive ili pak sunčane. Time ćete barem dvostruko uštediti jer više nećete morati odvajati duplo za dvje različitih naočala, jedne za čitanje, a jedne za hodanje.

Nakon odluke o kupnji progresivnih naočala potrebno je pronaći naočalne leće koje imaju najšire vidno polje. Essilor Varilux X – serija – premium progresivne naočalne leće upravo su takve leće. Najnovije i najbolje dizajnirane progresivne leće na tržištu. Ove progresivne naočalne leće imaju najšire vidno polje na svim točkama fokusa s najmanje izobličenja slike na rubovima. Stabilnost u prostoru, prilikom hodanja ili vožnje, najveća je kod ovog modela Varilux leća.
Razlikuje se nekoliko vrsta progresivnih leća:

Varilux X – dizajn – progresivne naočalne leće specijalizirane su za različite potrebe vida ovisno o Vašem životnom stilu, zanimanju  ili o tome koliko često mijenjate fokus s udaljenih objekata, na srednju udaljenost ili  blizinu. Omogućuju šire i jasnije vidno polje kod gledanja predmeta na udaljenosti Vaših ruku. Ako često radite zadatke kao što su čitanje, korištenje smartphone-a, tablet računala ili laptopa, tada ćete cijeniti širu, udobniju zonu za gledanje na blizinu kako biste mogli vidjeti sve detalje.

Varilux  X progresivna leća je revolucionarna  u svom dizajnu i kako uzima u obzir koliko se aktivnosti istovremeno odvija unutar duljine ruke. Uzimanjem jedinstvenog pristupa u proizvodnji leća, dramatično je poboljšan volumen pogleda u tom području kako biste mogli uživati u širem i dubljem području gledanja unutar duljine ruke dok  zadržavate dinamičan pogled  na daljinu.
Omogućite svom oku što bolju njegu i pomagalo za bolji vid, odlučite se za kupnju progresivnih leća u Optici Ćurin gdje će Vam stručni tim pomoći koje su progresivne leće odnosno naočale su najbolje za Vas.