Želite malo promjene u Vašem izgledu? Imajte povjerenja u estetskog kirurga i prepustite se u njegove sigurne ruke

Objavljeno: 1.10.2018. 11:50

Svi volimo vidjeti lijepu ženu ili dotjeranog muškarca, što zbog medija koji nam ih svakodnevno nameću njihovim lijepim licima i tijelima, a što zbog naših vlastitih osjećaja estetike. Kozmetika i estetska kirurgija u posljednjih dvadesetak godina razvijaju se nevjerojatnom brzinom.

Estetska kirurgija može pomoći u ispravljanju lica, ušiju, nosa, kapaka, usana, bora, brade, vrata, grudi, trbuha, leđa, struka, bedara i kukova. Osoba će nakon estetskog postupka izgledati mlađe, proporcionalnije, stvarajući osjećaj samozadovoljstva, izgledajući ljepše. Koji estetski postupak je najbolji za vas, najsigurniji odgovor ćete dobiti nakon savjetovanja s kirurgom.Postoji nekoliko estetskih kirurgija i klinika za estetsku medicinu, no kako napraviti pravi izbor. Za početak, provjerite njihovu web stranicu, provjerite jesu li licencirani u registru zdravstvenog osiguranja, kirurg i klinika moraju imati dozvolu za rad na području plastične kirurgije; pročitajte o iskustvu i specijalnostima kirurga ili pitajte njega direktno; potražite povratne informacije od bivših pacijenata; posjetite kliniku i konzultirajte se s kirurgom.Cijene zahvata se kreću između nekoliko stotina do nekoliko tisuća eura, naravno, ovisno o postupku. Prije odabira klinike, dobro je istražiti i cijene u drugim klinikama. Najvažnije od svega, cijena nije jedini kriterij za izbor, nego je bitan ugled klinike te iskustvo i pouzdanost kirurga.

Kada se odlučite za neki od zahvata, prvo se krećete raspitivati o samom postupku, je li bolan, kako se izvodi i koliko traje.

Većina se postupaka izvodi operacijom, koristeći opću anesteziju. To znači da organizam i tijelo trebaju vrijeme, odmor i mir za oporavak. Važno je slušati savjete svog liječnika i osoblja klinike, uzeti puno vremena za oporavak nakon postupka. Mnoge estetske poliklinike osim operativnih zahvata nude i kozmetičke koji ne zahtijevaju anesteziju ili se rade pod lokalnom anestezijom, a to su npr. botox i laser.

Također, uvijek smo zabrinuti i razmišljamo o rizicima koje nose određene operacije.

Sve kirurške intervencije i anestezije povezane su s nekim rizicima, bez obzira želimo li to ili ne, iako neki aspekti mogu pomoći da ih se umanji - na primjer uz kvalificiranog kirurga i osoblja, slijedeći preporuke za oporavak i ne pušenje. Postupci estetske kirurgije su dobrovoljni i iako rizici ne moraju biti veliki, i dalje ih treba uzeti u obzir. Tijekom savjetovanja bitno je precizno prijeći sve rizike.

Kako bismo bili sigurni da se odabrali pravu kliniku za vaš estetski zahvat, preporučujemo vam sljedeće: