Tiskara

Objavljeno: 26.2.2019. 9:59

Promotivni i ostali tiskani materijali važan su dio promocije neke tvrtke pa je bitno da su kvalitetno otisnuti.

Prvi dojam koji tvrtka ostavlja izuzetno je važan, a na njega uvelike utječe i izgled promotivnih materijala. Stoga je važno kojoj tiskari ćete povjeriti tiskanje materijala po kojima bi vaša tvrtka trebala biti prepoznatljiva.
Letci, brošure, katalozi, vizitke, memorandumi i ostali tiskani materijali vrlo su važan segment promocije vaše tvrtke, pa bi trebali biti tiskani na kvalitetnom papiru i dopadljivo grafički prezentirani.

Vrlo često, zbog postizanja dodatnog promidžbenog efekta, otisnuti proizvodi se dodatno dorađuju plastificiranjem ili se ručno obrađuju. No, naručitelje tiskarskih usluga uvijek brine isto pitanje - kako odabrati pravu tiskaru. Donosimo nekoliko savjeta.

1. Dobra tiskara bi vam trebala pomoći oko odluke na kojem papiru biste trebali otisnuti svoje materijale te vam ponuditi nešto što izgleda dobro i što je unutar vašeg budžeta. Krivo odabrani papir može i najbolju pripremu unazaditi i obrnuto - onaj odlično odabran može i prosječni materijal učiniti vrhunskim i ekskluzivnim.

2. Cijeli projekt tiska promotivnih materijala treba gledati kao investiciju, a ne trošak pa s time uskladiti i budžet za tisak.

3. Sve veći zahtjevi dizajnera tjeraju tiskare na sve bolji tisak, pa je kvaliteta, uz cijenu i rok isporuke, presudan faktor za odabir tiskare.

4. Treba napomenuti da je za cijeli proces važna i ispravna priprema dokumenata za tisak u PDF formatu. Neispravno pripremljeni dokumenti mogu dovesti do pogrešno otisnutih dokumenata ili do produžavanja rokova isporuke.

5. Važan kriterij pri odabiru tiskare je i iskustvo, stručno i tehnički osposobljeno osoblje, pouzdanost u priržavanju dogovorenih rokova isporuke te pogodna lokacija tiskare.

Kako bi bili sigurni da će vaši promotivni materijali uspješno pridonositi imidžu tvrtke koju zastupate, u nastavku vam donosimo 5 tiskara kojima možete pokloniti svoje povjerenje: