Svaki ispraćaj je težak, ali tu su stručnjaci koji će vam olakšati teške trenutke

Objavljeno: 29.11.2018. 13:19

Donosimo praktični savjetnik da vam posljednji ispraćaj bliske osobe bude dostojanstvena prilika za oproštaj

Kad se dogodi smrtni slučaj bliske osobe, uvijek smo iznenađeni i pod velikim emocionalnim šokom. Iako bi željeli u miru oplakivati svoju bol i prepustiti se sjećanjima, očekuje nas mnoštvo stvari koje treba obaviti u kratkom vremenu. Ipak možemo učiniti nešto- izabrati dobro pogrebno poduzeće koje će nam pomoći i omogućiti da se dostojanstveno oprostimo od ljudi koji su nam toliko značili u životu. Morate organizirati prijevoz, opremanje, nabavu grobnog mjesta i pogreb. Zato je mudrokontaktirati pogrebno poduzeće.
Donosimo vam nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći pri tom izboru.

1. Prije odabira pogrebnog poduzeća provjerite ima li potrebnu dokumentaciju za prijevoz pokojnika. Pod organizacijom prijevoza podrazumijeva se preuzimanje i prijevoz umrle osobe od mjesta smrti do mrtvačnice na groblju ili krematoriju.

2. Prije ukopa je potrebno pokojnika urediti i prikladno opremiti, svako dobro pogrebno poduzeće treba imati kompletnu uslugu uređenja i opremanja pokojnika.

3. Morate se odlučiti između ukopa i kremiranja te izbora između ljesova, urni i dodatne opreme.

4. Dobro pogrebno poduzeće će vas savjetovati i pomoći pri kupnji grobnog mjesta ili kazete za urne

5. Za organizaciju sprovoda potrebno je dogovoriti program ceremonije, svećenika, glazbu, cvijeće. Dobro pogrebno društvo će vam pomoći savjetima, prijedlozima i olakšati vam izbor.

6. Pri izboru pogrebnog poduzeća vidite da li organiziraju i karmine. I u ovom segmentu mogu vam olakšati organizacijske probleme i po dogovorenim uvjetima preuzeti kompletnu organizaciju karmina.

7. Kada ugovorite sve detalje vezane za sprovod ili ispraćaj te vjerski obred o tužnom događaju trebali biste obavijestiti rodbinu, prijatelje i poznanike.

Kako bi vam dodatno olakšali izbor adekvatnog pogrebnog poduzeća, za vas smo ovom prilikom izdvojili ovih nekoliko koji će vam pomoći i olakšati vaše tužne trenutke.