Riješite se zauvijek bezvremenskog problema - proširenih vena i kapilara!

Objavljeno: 7.11.2017. 10:33

Proširene vene oduvijek su i mladima i starima veliki problem. Netko ih naslijedi genetski, a netko ih dobije zbog raznih problema. Genetika, starost i trudnoća potiču stvaranje proširenih vena. Uzroci proširenih vena su i nezdrava prehrana, nedovoljno kretanja te dugo sjedenje ili stajanje. Proširene vene i kapilare smatraju se jednim od većih zdravstvenih problema. One su vrsta isušenih vena ljubičaste ili plave boje koje su vidljive, a samim time i vrlo neugodne za osobu koja ih posjeduje. Zbog oštećenih zalizaka cirkulacija se ne odvija pravilno te dolazi do povratnog tijeka krvi u venama. Posljedica toga je stvaranje ugrušaka koji začepljuju vene i sprječava protok krvi u venama.Uz proširene vene javljaju se i ispucale kapilare, tanke krvne žile crvene ili plave boje koje su vidljive ispod površine kože, najčešće u obliku paukove mreže. Ispucale kapilare pojavljuju se na nogama, licu, vratu i gornjem dijelu prsa. Zbog mogućih problema sa zdravljem, ali i zbog neugodnosti koje imate kad se odlučite obući suknju ili neki drugi odjevni predmet u kojem su Vam vidljive noge potrebno je na vrijeme krenuti s liječenjem. Prije odabira metode liječenja potrebno je napraviti pregled koji uključuje ultrazvuk vena i arterija color Doppler-om. Liječenje podrazumijeva neoperativne metode koje mogu ublažiti i spriječiti daljnje napredovanje bolesti. U početnom se stadiju koriste različite masti i emulzije koje učvršćuju stijenke vena i potiču cirkulaciju. Kompresivne metode za proširene vene inovativan su proizvod, a postoji tri vrste pomagala:

Kratko-elastični zavoj koji je primjeren u uznapredovalim stadijima  bolesti koji se manifestiraju kožnim promjenama i ulceracijama
Dugo- elastični zavoj se svakodnevno izmjenjuje. Glavna svrha mu je ubrzati venski protok te smanjiti obrnuti tok krvi i noga.
Kompresivne čarape koje djeluju na površinski venski sustav. Preporučene su za terapiju održavanja u svim stadijima kronične venske bolesti.Kada je bolest uznapredovala primjenjuju se operativne metode ili kompresivne terapijske čarape. Najpopularnije operativne metode su:

Klasična metoda operacije vena: Zahtijeva duži oporavak, otprilike 6 do 8 tjedana, prisutni su bol i otekline te ostaju ožiljci. Zbog čega sve manje koristi i zamjenjuju ju efikasnije metode.
Laserska operacija proširenih vena: Riječ je o jednoj od novijih metoda liječenja koja je manje bolna od klasičnog odstranjivanja vena.
Operacija vena vodenom parom: Ova metoda je vrlo sigurna jer pacijent ne osjeća nikakvu nelagodu, a problem proširenih vena dugotrajno se rješava bez ožiljaka. 
Uklanjanje proširenih vena pjenom: Ova metoda traje samo deset minuta bez anestezije i kirurških rezova. Oporavak je trenutan.
Kako bi sačuvali svoje zdravlje i riješili se proširenih vena i kapilara donosimo Vam popis poliklinika i ortopedskih trgovina u kojima ćete naći odgovarajuće rješenje za svoj dugoročni problem.