Odaberite zaručnički prsten zbog kojeg će i Vaša draga pasti na koljena

Objavljeno: 26.10.2018. 12:27

Nakon nekoliko mjeseci ili godina parovi se odlučuju na ulazak u brak. Kako bi roditelji, ali i ostali bili zadovoljni potrebno je voljenu ženu zaprositi. Ideje kako zaprositi djevojku nećemo odavati, ali sigurno ste dovoljno kreativni da smislite nešto personalizirano, jedinstveno samo za Vas dvoje. Uz to potrebno je odabrati i prsten s kojim ćete kleknuti pred svoju voljenu.  Kako ne bi sami birali što ćete i kako, stručni tim određenih zlatarnica zasigurno će vam uvelike olakšati odabir.Tijekom povijesti vjerovalo se kako prsten, zatvoreni krug, ima magične moći, odnosno štiti od uroka i nesreća. Nošenje vjenčanog prstenja započelo je još u vrijeme starih civilizacija, odnosno u Egiptu. Ova praksa održala se sve do danas, unatoč tome što više ne vjerujemo u mističnost i magiju. Ipak tražimo sigurnost, a to je ono što nam daje vjenčano prstenje. Tako je u svim religijama prisutno blagoslivljanje prstenja kako bi štitili brak i vezu.Važan simbol vječne ljubavi svakako je prsten. Prsten sam po sebi simbolizira vječnost, harmoniju, integritet, ponovo rođenje i svemir. Stoga je izabran kao čuvar beskrajne i besmrtne ljubavi jer nema početka i kraja. Dok prazan prostor unutar prstena predstavlja sve pozitivno i negativno s čime će se supružnici susresti u svom zajedničkom životu.

Zaručnički prsten mora biti:

  • Personaliziran, birajte ga ovisno o željama vaše buduće mladenke
  • Razmislite je li Vam vaša voljena ikada spomenula kakav bi prsten htjela imati
  • Prsten treba biti jedinstven i modni dodatak. Vjerujemo kako želite da ga nosi svaki dan pa svakako obratite pažnju na njene modne kombinacije.
  • Razmislite nosi li vam djevojka još koji prsten trenutno na ruci te hoće li joj zaručnički pristajati uz to.
  • Na kraju, prepustite se osjećaju i izaberite idealan prsten za Vašu djevojku.
  • Prsten se isključivo nosi na prstenjaku jer je to prst koji simbolizira ljubav, predanost, odanost i vjernost. Naime, prstenjak je direktno povezan sa srcem, a vena koja ih povezuje nazvana je “vena amoris”, odnosno vena ljubavi.

Neovisno kakav prsten izaberete, simbolika ostaje ista, a to je vječna i besmrtna ljubav. Stoga, ako planirate zaruke, zaručnički prsten možete odabrati u nekoliko zlatarnica koje smo izabrali za Vas: