Tri najvažnija razloga zašto trebate knjigovođu

Knjigovodstvo je važan dio svakog poduzeća, i malog i velikog, jer omogućuje pravilno i kvalitetno poslovanje, koje je potrebno za uspjeh vašeg poduzeća. Bez odgovarajućeg knjigovodstvenog servisa u vrlo kratkom vremenu možete izgubiti sve u što ste uložili puno truda, vremena i novca. Stoga je svrha knjigovodstvenog servisa upravljanje poslovnom dokumentacijom, kako ne bi došlo do pojavljivanja grešaka opasnih za poslovanje.

Naime, knjigovodstvo na temelju dokazivih isprava prati gospodarske procese i financijske tokove te sustavno bilježi nastale poslovne promjene imovine, kapitala, obveza, prihoda, rashoda i financijskih rezultata poslovanja u poslovne knjige. Zato vam donosimo glavne razloge zašto trebate knjigovođu.

     1. Čist račun, duga ljubav

Knjigovodstvo omogućuje bolju financijsku analizu i poslovanje jer sustavno prati financijske izdatke, odnosno fakture vaših kupaca. Riječ je o sistematskoj organizaciji koja omogućuje lakši i jednostavniji uvid u izdane račune.

     2.  Bez straha od poreza i porezne kontrole

Povratak poreza također je jednostavniji jer je knjigovodstvom dokumentirana bilanca, protok novca te račun dobiti i gubitka. Na taj način možete izbjeći paniku traženja svih računa i troškova jer se sve nalazi na jednom mjestu. Također, neplaćanje ili neispravno obračunavanje PDV-a i neispravna dokumentacija jedni su od najčešćih poreznih prekršaja, koji mogu znatno naštetiti vašem poslovanju.

     3. Poslovno planiranje bez muke

Ako planirate uvesti neke novosti ili proširiti  svoje poduzeće, dovoljno je samo zatražiti uvid u bilancu te račun dobiti i gubitka, koji su dokumentirani i organizirani. Na taj način dobiti će te sliku trenutnog financijskog stanja, što će vam olakšati daljnje planiranje.

Također, za poslovanje je važno i računovodstvo koje obuhvaća skup tehnika, načela, vještina, opisivanje i tumačenje ekonomskih događaja, a uz to i primjenu velikog broja zakonskih odredbi koje su često vrlo komplicirane i nejasne. Stoga se računovodstvo neprestano mijenja i prilagođava zakonodavnim i tržišnim okvirima kako bi oni koji vode poslovanje mogli još snažnije stvarati dodanu vrijednost kroz svoju osnovnu djelatnost.


Stoga, kako bi postigli željene ciljeve pronađite knjigovođu koji će pratiti i organizirati vaše financije jer tanka je granica između uspjeha i bankrota. Samo jedna sitna greška može uništiti cijelo poslovanje.

Tako tvrtka Conz-El nudi kvalitetne, pouzdane, odgovorne, profesionalne i stručne knjigovodstvene i računovodstvene usluge kako bi vaše poslovanje bilo u skladu sa svim zakonskim propisima. Također, nastoje se prilagoditi ciljevima i željama klijenata, što je vrlo važno za ispravnu i kvalitetnu suradnju. Sve ostale informacije potražiti na adresi Štoosova 19.