Zašto odabrati paket zavjese

Kod uređenja interijera zavjese su zadnji detalj koji vam je potreban kako bi dobili željeni učinak. Odgovarajuće zavjese zaokružuju cjelokupni dojam te nam podižu raspoloženje i omogućuju da uživamo u našem domu. Tako što utječu na količinu svjetlosti u prostoru i refleksiju boja,  definiraju i uokviruju plohe zidova i prozora te povezuju kompoziciju s ostalim elementima.

Prozori bez zavjesa izgledaju hladno i odbojno, zato odabiru zavjesa poklonite posebnu pažnju jer je njihova uloga izrazito važna. Stoga pri odabiru zavjesa trebate voditi računa o sljedećim karakteristikama:
  • veličina prozora i prozorskih otvora
  • osvjetljenje
  • već prisutne boje u prostoru
Naime, uzorak, stil i boja zavjese mogu vizualno povećati, smanjiti, proširiti ili suziti prostor. Zato se za manje i slabo osvijetljene prostorije preporučuju svijetle, lagane i prozračne zavjese. Dok velike prostorije ukrasite velikim uzorcima i teškim tkaninama. Također, jednostavne vrste zavjesa bez uzoraka uklapaju se u sve prostore.

      

Trenutno su vrlo popularne paket zavjese jer se uklapaju u sve stilove od modernih do rustikalnih. Riječ je o zavjesama koje se sastoje od paketa mehanizma aluminijskih vodilica i uzica ušivenih na platno. U odnosu na većinu zavjesa, paket zavjese se spuštaju i dižu. Još se nazivaju i rimske zavjese jer svojim izgledom podsjećaju na sistem vješanja dekora kakav su imali stari Rimljani.

Iako formom izgledaju jednostavno, zahtijevaju preciznu i kvalitetnu izradu koja prati eventualne geometrijske linije te veliku pažnju treba posvetiti odabiru dobrog materijala.  Većinom se koriste u vrlo modernim prostorima čistih linija i minimalističkog uređenja. No, ako im dodamo različite dodatke poput čipkastog ili izvezenog ruba te lepršavih nabora mogu krasiti različite prostore.

        

Stoga, ako tražite zavjese kako bi promijenili postojeći izgled vaših prostora, obratite se salonu zavjesa i dekora Dekorativa KK na adresi Ilica 369. Nude oko 4000 različitih zavjesa i dekora te jedra, karniše i navlake za stolice za stambene, poslovne, hotelske, apartmanske i ugostiteljske objekte. Razbijte monotoniju u svom domu ili poslovnom objektu - dodajte malo boje!