Kako se riješiti masnih naslaga?

Objavljeno: 6.11.2017. 11:34

Celulit je vječna patnja svih žena jer borba protiv njega je vrlo dugotrajna i potrebno je puno strpljenja. Osim genetike, uzroci nastanka celulita su loša prehrana, nedostatak fizičke aktivnosti te ubrzani način života. I nakon bezbroj dijeta, preparata i detoksikacija, sigurno mislite da nema rješenja i da se morate pomiriti s viškom masnih naslaga. Ipak nije sve tako crno jer postoje učinkoviti tretmani protiv celulita.

Kriolipoliza

Jedan od njih je kriolipoliza, efikasan i učinkovit tretman čiji su rezultati odmah vidljivi. Ono po čemu se ističe je sigurnost jer ne izaziva oštećenje okolnog tkiva. Zato je i postao tretman koji je izazvao pravu estetsku revoluciju. Postupkom hlađenja na vrlo niskim temperaturama ( do -5 C) dolazi do smrzavanja i odumiranja masnih stanica.

Riječ je o prirodnom smanjenju masnih naslaga na neinvazivan i bezbolan način. Tretman pokreće usporeni metabolizam, a smanjivanje masnih naslaga nastavlja se i nakon tretmana. Ispitivanja su pokazala kako samo jedan tretman može uništiti oko 25 posto masnih stanica te se mogu tretirati različita područja na tijelu (noge, bokovi, bedra, trbuh ili ruke).Lipolaser

Druga vrlo popularna i učinkovita metoda je lipolaser, koja podrazumijeva topljenje masnih naslaga i celulita uz pomoć fotomehaničkog učinka laserske zrake. Stoga je proces potpuno bezbolan te ugodniji u odnosu na ostale tretmane.

Tretman se ne preporučuje trudnicama, osobama koje imaju pacemaker, anginu pektoris, epilepsiju te osobama koje su unutar pet godina imale infarkt i koje su ugrađivale implantate unutar godine dana.

Prednosti:

  • vrlo ugodan i opuštajući način mršavljenja
  • sigurno i brzo smanjenje masnih naslaga bez nuspojava
  • smanjenje obujma od 1 do 5 cm samo jednim tretmanom
  • ne izbacuje vodu iz tijela već samo topi masne stanice
  • postiže se gubitak obujma, težine i oblikovanja tijela
  • nakon tretmana koža je pomlađena i njegovana
  • dokazano najbolja metoda gubitka obujma u centimetrima
  • preporučeni razmak između tretmana je jedan dan

“Riječ je o novim provjerenim tehnologijama i tretmanima mršavljenja, koji omogućuju gubitak centimetara i težine te oblikovanje i pomlađivanje kože bez rizika i nuspojava, a rezultati su vidljivi u vrlo kratkom roku”, naglašavaju iz kozmetičkog studija Renata, gdje uspješno uklanjaju masne naslage pomoći navedenih metoda.Razbijamo zablude o ekstenzijama trepavica

Guste i duge trepavice san su svake žene, pa koristimo različite proizvode poput maskare, uvijača i umjetnih trepavica kako bi postigle željeni izgled. No, često to nije dovoljno, pogotovo ako su u pitanju male i rijetke trepavice. Stoga se mnoge žene odlučuju na ugradnju ekstenzija trepavica koje su postale pravi hit. Unatoč tome, ipak postoje zablude zbog kojih su neki skeptični.
Oštećuju li ekstenzije prirodne trepavice?
Ekstenzije ne oštećuju i ne uništavaju prirodne trepavice ako su postavljene pravilno i kvalitetno. Odnosno, prirodne trepavice neće biti kraće ni rjeđe, nego što su bile prije ugradnje ekstenzija. Koriste se polutrajno ljepilo koje ne sadrži sastojke štetne za oči te je otporno na sve osim na ulja jer se onda rastopi. 

Ugradnjom ekstenzija možete reći zbogom maskari jer će vaše trepavice uvijek biti iste, a oči naglašene. Riječ je o vrlo bezbolnom i ugodnom tretmanu ugradnje trepavica na prirodne, a tehnike ovise o obliku lica, obrva, oka te naposljetku veličini i gustoći samih trepavica.

Njihova dugotrajnost i učinkovitost ovisi o ciklusu rasta i opadanja prirodnih trepavica te održavanju. Naime, trepavice se ne smiju čupati i agresivno trljati, nanositi vodootporna maskara te se ne smiju koristiti masni i uljni proizvodi za skidanje šminke. Već lice treba prati blagim pjenama ili gelovima za umivanje, a nadopuna ekstenzija je preporučljiva jednom mjesečno.Također ne zahtijevaju mijenjanje vašeg prirodnog stila života jer se bezbrižno možete kupati, tuširati, vježbati i spavati. Savršene su za posebne prilike ili svakodnevno nošenje. Ako se odlučite na ekstenzije, obožavat ćete svoje nove, uzbudljive, duge i prekrasne trepavice te ćete se rado vraćati u kozmetički salon kako bi one zauvijek ostale takve.

“Pravilno ugrađene ekstenzije trepavica mogu trajati zauvijek uz nadopune svaka dva do četiri tjedna. Prirodna trepavica u prosjeku otpada svakih šezdeset do devedeset dana i zamjenjuje ju nova koja izraste. U svakom trenutku svaka je prirodna trepavica u drugačijem životnom ciklusu. Nadopune ekstenzija zamijenit će trepavice čiji je životni ciklus završio”, objašnjavaju iz kozmetičkog studija Renata, koji nudi ugradnju klasičnih i volumenskih ekstenzija trepavica.