Zašto svatko treba imati suzavac?

Objavljeno: 31.10.2018. 13:01

Sigurnost je jedna od ključnih prednosti koja se ističe za Hrvatsku. Iako je Hrvatska proglašena jednom od sigurnijih država za živjeti, u slučaju da se vraćate doma u sitnim satima ili posjećujete mjesta gdje su mogući napadi potrebno je sa sobom imati određeni oblik zaštite. Odgovorni roditelji često djeci u pubertetu prije izlaska znaju dati suzavac. Zašto? Kako bi se, u slučaju da dođe do napada, mogli zaštiti.

Kako izabrati suzavac?

Kod odabira suzavca treba uzeti u obzir uvjete u kojima bi mogao biti upotrebljen, odnosno da li nam opasnost prijeti na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, da li u tom prostoru postoji mogućnost dodira smjese iz spreja i otvorenog plamena?
Za univerzalnu uporabu, najučinkovitiji je suzavac u spreju koji izbacuje OC smjesu u obliku mlaza. Uz navedeno, da bi suzavac bio maksimalno učinkovit, važna je količina i jačina OC smjese.
Naš OC ekstrakt zasigurno pripada skupini najjačih OC ekstrakata na tržištu. Laboratorijsko testiranje (HPLC) dokazuje jačinu ekstrakta do SHU 2.445.000, odnosno MC (major capsaicinoids) do 1,33%., a sve iznad SHU 80.000 smatra se izuzetno ljutim.
Za usporedbu, njemačka policija koristi suzavce jačine MC 0,3 – 0,6%. U ponudi imamo i profesionalni suzavac, PHS PRO jačine MC 1,33%, koji je punjen nezapaljivom formulom.Kod uporabe suzavca vrijedi pravilo dvije sekunde za reakciju. To je relativno jednostavno izvedivo uz uvjet da je suzavac spremljen na lako dostupnom mjestu. Idealno rješenje je naša futrola koja se postavlja na pojas, nadlakticu ili dlan i idealna je za nesmetano i diskretno nošenje suzavca.

Kako koristiti suzavac?

PHS možete nositi i u džepu ili torbici, bez opasnosti da ga nehotično aktivirate. U svakom slučaju ako osjetite opasnost, unaprijed pripremite Vaš suzavac kako bi ga mogli brzo upotrijebiti.
Po potrebi trenirajte tu reakciju kako bi u slučaju panike mišićna memorija odradila veći dio te reakcije.
OC djeluje na respiratorni sustav, oči, kožu, sluznicu i motoričke sposobnosti, koje su svedene na minimum.
Primjenom ove tvari tijelo reagira kao da je opečeno.  Dio tijela koji je došao u dodir s aktivnom tvari postaje crven, iziritiran te izlučuje tekućinu. U
Ukoliko dođe u kontakt s očima i sluznicom, djeluje dodatno nadražujuće i onemogućava osobu ili životinju u napadačkoj aktivnosti. Većina navedenih simptoma prestaju spontano već nakon 15 minuta, a u roku od 3 sata u potpunosti. Jačina simptoma ovisi o već spomenutoj koncentraciji I jačini OC ekstrakta u OC smjesi.


Važno je znati

PHS je najučinkovitiji na udaljenosti napadača do 3 metra, dok mu je krajnji domet 6 metara za pro seriju. Inovativna tehnologija ispaljivanja sredstva u svim položajima bočice.  Zahvaljujući ventilima zadnje generacije, naši sprejevi ispaljuju sadržaj bočice čak i ako je ona okrenuta naopako. U realnim situacijama ova karakteristika može biti presudna. PHS nudi rješenje ispaljivanja OC smjese u BILO KOJEM POLOŽAJU!

Kupite svoj suzavac i zaštite se od neželjenog napada na Web stranici http://www.phs-spray.com/. Veleprodaja: Poduzeće Sagitta Solers iz Zagreba vrši distribuciju proizvoda svim partnerima iz sustava veleprodaje na području EU.
Maloprodaja: American shop, Zagreb, info@americanshop.hr