OCIJENI

Pregled i ultrazvuk štitnjače

0 pregleda/dan | Objavljeno: 07.04.2024. 05:16

Ukoliko ste primijetili neke smetnje i mislite da mogu biti povezane s radom štitnjače (promjene tjelesne težine, pospanost i umor, promjene raspoloženja i ponašanja, lupanje srca) ili vas je uputio liječnik Opće medicine ili neki drugi specijalist (npr. kardiolog) kod nas se možete posavjetovati sa specijalistom i obaviti kompletnu dijagnostičku obradu potrebnu za utvrđivanje poremećaja rada štitne žlijezde.

Pored specijalističkog pregleda koji uključuje razgovor s pacijentom (anamneza) i fizikalni pregled liječnik može preporučiti i ultrazvuk štitnjače kako bio dobio uvid u prikaz građe štitnjače, njezin anatomski smještaj, veličinu i oblik te uočio moguće promjene koje odstupaju od normalne građe (čvorovi, ciste, upalne promjene, tumori).

Za dodatnu diferencijaciju otkrivenih čvorova liječnik vam može savjetovati i citološku punkciju štitnjače pod kontrolom ultrazvuka. To je dijagnostička pretraga čvorova štitnjače čiji rezultat nam govori da li se radi o normalnim stanicama štitnjače, upalnim promjenama ili tumorski promijenjenim stanicama. O rezultatu analize ovisi i daljnji tijek liječenja.

Ukoliko već posjedujete stare nalaze pregleda ili horomona preporučamo da prvo dođete na specijalistički pregled sa ultrazvukom kako bi liječnik ciljano prema vašim smetnjama i nalazu pregleda preporučio koje hormone je potrebno provjeriti. Ako nalaze nemate, preporučamo da prije prvog dolaska na pregled ne obavljate opsežne pretrage hormona (T3/fT3, T4/fT4, TSH, antitijela anti TPO, anti TG), jer vam možda neće biti potrebni svi nalazi, a pretrage su skupe. Prilikom naručivanja na pregled rado ćemo vas savjetovati o potrebnim nalazima.

http://www.poliklinikasvecnjak.com/ambulanta-za-stitnjacu/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI