Autodizalice

Objavljeno: 11.1.2019. 16:50

Dizanje i prijenos teškog tereta na gradilištu predstavlja vrlo značajnu fazu u realiziranju graditeljskog objekta, a kad se tome pridoda potreba dopreme određenog pozicioniranog tereta, uloga dizalica je još veća, a zadaća učinkovitija. Zato u vrlo složenim uvjetima izgradnje te velikoj raznovrsnosti objekata: visokogradnje, niskogradnje, hidrogradnje – dizanje i prijenos tereta ima veoma važnu ulogu. Dizalice mogu biti fiksirane u tlu, montirane na specijalnim vozilima i ploveće dizalice koje se uglavnom koriste u lukama i mostogradnji. Upravljanje dizalicom obavlja se iz upravljačke kabine ili s distance putem daljinskih upravljača.

Na poslovima gdje je potrebno angažirati dizalicu u kraćem vremenskom razdoblju razvijene su posebne vrste dizalica koje se nalaze na šasijama specijalnih vozila - autodizalice. Ovakve mašine mogu da se same kreću po cestama i vrlo brzo nakon dolaska na gradilište mogu da budu u radnom stanju. Autodizalice su vrsta pokretnih dizalica montiranih na kamionskoj platformi. Sastoje se od kamiona na kojem se okreće postolje koje nosi strijelu ili teleskopski krak dizalice.Ukoliko vam je potrebna autodizalica na vašem gradilištu ili u druge svrhe, slobodno kontaktirajte Zagrebačkog mamuta. U svojem autodizalačkom parku Zagrebački mamut ima sljedeće kamione s dizalicama: MAN s dizalicom, Mercedes s kranom Heila i Mercedes s kranom Effer, te ostale kamione s dizalicama koji mogu podizati od 35 do 400 tona.

Zagrebački mamut je osnovan 2000 godine inicijativom stručnjaka za auto dizalice, specijalne prijevoze, tuzemne i međunarodne transporte, trgovina i druge poslove u kopnenom prometu, s osvrtom na vodeni, zračni, riječni i morski promet. Transportiraju sve bez muke – od igle do aviona.