OCIJENI

Pripravci Ljekarni Lipa za pelensko područje

0 pregleda/dan | Objavljeno: 20.01.2012. 07:55

Pelenski osip je neugodna pojava u ranoj dobi djeteta već od prvih dana kada se u području pelena javlja crvenilo, no pelenski osip ne uzrokuju pelene. Koža novorođenčeta vrlo je tanka i njezin je zaštitni sloj sabije razvijen, a izložena je štetnom djelovanju mokraće i stolice koje sadrže niz štetnih tvari i tijekom dužeg kontakta s kožom izazivaju dermatitis, tj. upalu kože koja je za dijete vrlo neugodna jer svako ispuštanje mokraće i stolice dalje iritira kožu i stanje se pogoršava. Novorođenče mokri oko 12 puta dnevno, a stolicu ima gotovo nakon svakog podoja. Kako bi se spriječila ova neugodna i bolna pojava,trebalo bi često mijenjajti pelene, uz obavezno pranje pri svakom prematanju. Koža bi se trebala štititi kvalitetnom kremom od djelovanja vlage i dodira sa štetnim tvarima.

DJEČJA MAST I i DJEČJA MAST II

Dječja mast I je pripravak za zaštitu osjetljive dječje kože napravljena od preparata koji stvaraju nepropusan sloj na koži. Za izradu naše masti odabrali smo smo vazelin koji radi barijeru od tjelesnih izlučevina i sprječava upalu te lanolin, vosak dobiven od ovčje vune zaslužan za resorpciju velike količine vode i protekciju. Dodatak kvalitetnog bademovog ulja štiti i njeguje te hrani prirodnim A, B i E vitaminima.
Dječja mast II dodatno sadrži peruvijanski balzam koji djeluje antiseptički i protuupalno.

DJAČJA PASTA

Dječja pasta se koristi kada je osip već nastao premda su i masti djelotvorne kod već upaljene kože. Priprema se s cinkovom pastom gdje cinkov oksid djeluje antiseptički, smiruje upaljeno područje te suši osip što je vrlo bitan dio u procesu liječenja kože. Važno je spomenuti da pasta ne isušuje samu kožu, već joj ostali sastojci osiguravaju mekoću.

Savjeti za tretiranje pelenskog osipa

Da biste se uspješno riješili pelenskog osipa, potrebno je pelensku regiju provjeravati i često mijenjati pelene. Zahvaćeno područje se pere prokuhanom ohlađenom vodom te suši prirodno bez brisanja ili se nježno, bezbolno posuši. Pastu slobodno nanositi u debelom sloju. Ako se ne vide znakovi poboljšanja, postoji mogućnost da je u pitanju gljivična infekcija ili osip drugog porijekla koji treba drukčije tretirati.

www.ljekarne-lipa.hr/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI