IDEJE ZA UREĐENJE MALE KUPAONICE

Objavljeno: 21.2.2019. 13:29

Kupaonica je jedna od najsvestranijih prostorija u vašem domu, a preuređenjem iste može biti vrlo izazovan posao. Kako bismo vam olakšali preuređenje vaše male kupaonice, iz rukava Art Sanitarija smo izvukli par prijedloga koji će vašu mali kupaonicu učiniti većom, a vi ćete iskoristiti sav prostor koji imate.

Ako imate dugačku, a usku kupaonicu, postavite veće dijelove kupaonice, kao što je tuš kabina, na kraju sobe. Ako imate malu, kvadratnu ili pravokutnu kupaonicu, svakako iskoristite kuteve za tuš. Svakako se u malim kupaonicama odlučite za tuš umjesto za kadu. Preskakanje ugodnih kupki, ne znači da morate preskočiti luksuz jer postoji mnogo vrsta tuševa koje možete izabrati.

Kako biste kupaonicu učinili većom koristite veće pločice. Također se možete poigrati s veličinom pločica, pa tako od stropa i poda kupaonice postaviti veće pločice, a manje pločice postaviti na sredinu zida, gdje bi bila žarišna točka na zidu. Osim toga, preporučuje se da na jedan manji zid stavite ogledalo od vrha do dna, što bi dodatno proširilo malu kupaonicu.Odličan izbor za skladištenje stvari u malim kupaonicama su police koje se mogu montirati iznad zahoda ili umivaonika bez ugrožavanja prostora male kupaonice. S dobro osmišljenim dizajnom Art Sanitarija, takve police mogu postati funkcionalne i moderne značajke kupaonice. Osim toga, ne zaboravite prostor ispod umivaonika, gdje također možete postaviti police za kozmetiku, šampone i ručnike.

Uz svoj najduži zid preporučuje se staviti stojeći ormar, koji će sigurno biti vaša žarišna točka kupaonice. Ne zaboravite na ulazna vrata postaviti kukice za ručnike, a pokraj umivaonika montirajte na zid posudice za sapun i četkicu za zube kako biste imali više mjesta na umivaoniku.Previše "stvari" u malom prostoru može stvoriti osjećaj nereda i može učiniti da prostor bude klaustrofobičan, stoga se svakako držite minimalističkog pristupa dizajnu Art Sanitarija tijekom preuređenja male kupaonice, što će vam pomoći da postignete iluziju većeg prostora.
Ukoliko vam ovi savjeti nisu dovoljni, svakako kontaktirajte Art Sanitarije čiji dizajneri interijera će uz pomoć profesionalaca u izradi namještaja od vaše male kupaonice učiniti prostor gdje ćete se moći opustiti pod toplim tušem nakon napornog dana.