OCIJENI

Kako pravilno održavati aparat za kavu?

Objavljeno: 25.6.2020. 13:54

Većina ljudi, nakon što ujutro otvori oči, prvo razmišlja o jednoj stvari – kavi. Bez kave rijetki mogu započeti svoj dan. Dnevno se u svijetu konzumira više od 2 milijarde šalica kave, a ovaj drevni napitak pije više od 50% Hrvata. Osim što je ukusna, kava značajno pridonosi kvaliteti našeg zdravlja i života – podiže energiju i poboljšava koncentraciju, snižava rizik od srčanog i moždanog udara, snižava kolesterol i jednostavno nam pomaže da se osjećamo dobro. Osim što uživanje u kavi koristimo kao izgovor za kratki odmor, često ju trebamo kako bismo radili bilo što.

Što je zapravo kava? Iz botaničke perspektive postoji više od 40 vrsta kave, no samo nekoliko se komercijalno uzgaja. Najčešće su to cjenovno skuplja i nešto slađa arabica, te robusta koja sadrži više gorčine i gotovo dvostruko više kofeina. Na tržištu se nalaze mješavine arabike i robuste u različitim omjerima, no čista arabika je na glasu kao najbolja vrsta kave na svijetu. Zrna kave na drvetu podsjećaju na trešnje. U sebi sadrže dvije sjemenke koje kada se operu i osuše postaju zelene, a nakon pečenja postaju ono što svi znamo kao zrno kave.

Tijekom vremena, od tradicionalne kave razvijena je raznovrsna ponuda napitaka  – turska kava, espresso, irish coffe, ledena kava, bijela kava, caffe latte, beskofeinske inačice, itd. Najpopularniji napitak vjerojatno je cappuccino – koji sadržava espresso, toplo mlijeko i mliječnu pjenu. Svaka osoba ima svoju viziju savršene kave, ali kako u vlastitom domu skuhati najbolju kavu?

Raznovrsna ponuda aparata za kavu i mnoge vrste kave pružaju nam neograničene mogućnosti za kombiniranje okusa. Nakon kupnje, pravilno rukovanje aparatom je najvažnije za savršenu kavu.

Osim što pravilno održavanje aparata za kavu igra važnu ulogu u optimalnoj pripremi ovog, mnogima najdražeg napitka, također je jedan od ključnih faktora za produljenje vijeka trajanja samog aparata. Ako pričamo o savršenoj kavi, čistoća aparata i higijena rukovanja imat će jednako važan utjecaj kao i odabir sorte kave. Čišćenje aparata više puta dnevno će spriječiti stvaranje naslaga suhoga mlijeka i nakupljanje bakterija. Poželjno je jednom godišnje zamijeniti manje dijelove kako ne bi uzrokovali veće probleme.

Philips Saeco aparati jedan su od najboljih izbora na tržištu aparata za kavu. Dizajnirani su tako da jednim pritiskom na gumb samostalno obavljaju proces kuhanja – od mljevenja kave, izbacivanja taloga u otpadnu posudu i serviranja jedne ili dvije espresso kave ovisno o odabiru. Također, jednostavni su za čišćenje i održavanje.

Navedene aparate, kao i mnoge druge aparate za kavu možete pronaći u Tehnovitalu. Osim aparata, na adresi Vinogradi 77 možete pronaći kave najboljih talijanskih proizvođača. Tehnovital osim prodaje nudi i servis vaših aparata, a posebna usluga dostave aparata na servis i sa servisa potpuno je besplatna.
Ako želite isprobati nove okuse i uživati u kavi više nego do sada, posjetite Tehnovital i poklonite si savršen početak svakoga dana uz bogate okuse najfinije kave.

OCIJENI