TRAJNO UKLANJANJE DLAČICA - ELEKTROEPILACIJA / ELEKTROLIZA

Objavljeno: 3.8.2018. 16:55

Danas je nesumnjivo najtraženija usluga u kozmetičkim salonima, trajno uklanjanje dlačica.
Pojačana dlakavost je stvarnost našeg vremena. Zbog toga se mijenja i stav prema prevelikoj dlakavosti. Na tržištu se nudi sve veći izbor raznih uređaja i metoda. Svatko tko se ozbiljno bavi temom depilacije, zna da se dlačica može uništiti samo onda ako uništimo germinativne stanice na vanjskoj granici korijena. to znači, treba ući neposredno u sam folikul dlačice što je teži dio problema.
Elektroepilacija je metoda koja uspješno rješava problem suvišnih dlačica. To je ujedno i najstarija metoda, provjerena i pouzdano daje trajne rezultate. Tijekom mnogih godina, razvojem kozmetičkih aparata, aparati za elektroepilaciju znatno su usavršeni. Najstarija metoda je elektroliza, no danas se najviše radi takozvana blend metoda, koja se zasniva na istovremenom djelovanju galvanskih struja i visokofrekventne struje (VF). Manje je bolna od elektrolize i skraćuje vrijeme aplikacije.
Vrijeme trajanja aplikacije, jačinu ostalih parametara postavljamo individualno ovisno o tipu i jačini dlačice, za što je naravno potrebno iskustvo. Pravilan izbor tih parametra, jamstvo je da tretman elektroepilacije neće ostaviti nikakve štetne posljedice na koži (opekotine, ožiljke), ali da trajno uništimo germinativne stanice korijena dlačica. Tretman je potrebno ponavljati više puta, ovisno jesu li dlačice već prije tretirane voskom ili vincetom od čega korijen ojača. Što je duže dlaka na licu čupana, korijen je jači i biti će potrebno više tretmana. Tretman elektroepilacijom biti će uspješan samo ako ga izvodimo u anagen fazi rasta dlake kada možemo uništiti germinativne stanice. Kada je dlaka "stara" tj. u telogen fazi, rezultat neće biti uspješan.
U našem salonu već 22 godine jedna od usluga kojom rješavamo problem suvišnih dlačica je elektroepilacija.
Elektroepilacija se najviše primjenjuje na licu, tj. za male površine.
Cijena tretmana je 5kn/min, popust na ovu cijenu određuje se individualno.