OCIJENI
Adresa: Trg Mažuranića 13
10 000 Zagreb
Telefon:
01 4877 888, 01 4877 882 01 4877 ... - Klikni za broj
Fax:
Telefon:
Telefon:
Email: Kontakt podaci
Web: http://www.obrtnici-zagreb.hr

Radno vrijeme

:
pon-pet:8:15h
Djelatnosti: Udruga strukovna
Ključne riječi: udruženje obrtnika - obrtnici - obrtnici grada zagreba - zagreb - cehovi - događanja udruženja
Recite da ste oglas vidjeli na mojkvart.hr

O Udruženju obrtnika grada Zagreba

O udruženju 

Udruženje obrtnika grada Zagreba vuče korijene iz 1893. godine kada je s ciljem okupljanja obrtnika, zaštite njihovih interesa i unapređivanja rada obrtnika, osnovan Obrtni zbor u Zagrebu.

Na zemljištu dobivenom od grada obrtnici su svojim doprinosima izgradili Obrtni dom na sadašnjoj adresi te ga koriste od 1910. godine.
Temeljem Statuta Udruženje promiče, usklađuje interese obrtnika i zastupa obrtništvo pred tijelima lokalne samouprave, uprave i drugim tijelima i organizacijama.

Obavezni članovi Udruženja su obrtnici proizvodnih i uslužnih djelatnosti, koji obavljaju obrt na području Grada Zagreba područnih ureda Centar, Črnomerec, Dubrava, Maksimir, Medveščak, Novi Zagreb, Peščenica, Susedgrad, Trešnjevka i Trnje.

Kao dobrovoljni članovi mogu se učlaniti fizičke i pravne osobe koje svojom djelatnošću unapređuju rad i poslovanje obrta.

Obrtnici upravljaju poslovima Udruženja preko svojih predstavnika po načelu demokratskog odlučivanja i uzajamne odgovornosti.

Udruženje obrtnika grada Zagreba broji cca 9 000 članova koji su prema djelatnostima organizirani u sekcije: automehaničari, autostruke, cvjećari, četkari, čistači prozora, dimnjačari, električari, fotokopiranje, prijepis i umnožavanje, fotografi, frizeri, građevinari, instalateri centralnog grijanja i klimatizacije, intelektualne usluge, kemijski čistači, kišobranari, klobučari i kapari, knjigoveže i kartonažeri, kozmetičari, krojači, krznari, limari i vodoinstalateri, mesari, metalci, optičari, pekari, plastičari, plinoinstalateri, postolari, precizni mehaničari, rtv mehaničari, soboslikari, ličioci i pismoslikari, staklari, stolari, tapetari, torbari, urari, videotekari i zlatari.

Stručna služba Udruženja obrtnika grada Zagreba pruža obrtnicima stručnu i savjetodavnu pomoć prilikom:

  • otvaranja obrta,
  • poslovanja obrta,
  • informiranja u svezi izmjene i primjene novih propisa,
  • organizacije zajedničkog nastupa na sajmovima u zemlji i inozemstvu,
  • prijema naučnika, licenciranja radionica i obrazovanja za potrebe obrtništva,
  • organizacije stručnih, specijaliziranih seminara i tečajeva,
  • kontakata s inozemstvom i posjeta specijaliziranim sajmovima i dr.

Riječ predsjednika 

Udruženje obrtnika grada Zagreba broji više od 12.000 članova proizvodnih i uslužnih djelatnosti koji su strukovno organizirani u 28 sekcija.

Obavezni članovi Udruženja su obrtnici koji registriraju obrt na području grada Zagreba.

Udruženje obrtnika promiče, usklađuje, zastupa i predstavlja zajedničke interese članova Udruženja pred tijelima lokalne samouprave, drugim tijelima i organizacijama. Pored aktivnosti usmjerenih na zajedničko rješavanje problema sekcija, Udruženje sudjeluje u aktivnostima vezanima uz prijedloge u donošenju zakona i propisa vezanih za obrtništvo, zastupa interese obrtnika, organizira nastup i posjete obrtničkim sajmovima u zemlji i inozemstvu, organizira promidžbene manifestacije, modne revije, humanitarne akcije, izložbe, stručna predavanja itd.

Udruženje obrtnika grada Zagreba stoji na raspolaganju za savjet i pomoć svakom građaninu Zagreba koji želi otvoriti obrt. Također pomaže obrtnicima u pravnim i financijskim informacijama pri vođenju obrta.

Radi što boljeg informiranja članstva Udruženje koristi javne medije i sudjeluje u izdavanju Obrtničkog lista koji se dostavlja svim članovima Udruženja.

Naša namjera je da obrtnici-zagreb.hr postane središnji virtualni informativni servis koji će obrtnicima pružati više korisnih informacija i savjeta. Ovaj web je pokrenut zbog vas.

Dobro došli!

Predsjednik Udruženja

Antun Trojnar

Pročitaj cijeli tekst

Ponude i popusti ovog subjekta

Komentiraj / Ocijeni

OCIJENI
Ovaj poslovni subjekt još nema komentara, pošalji svoju ocjenu i pomozi drugima!

OCIJENI

Kontakt / Zatražite ponudu

Telefon:
01 4877 888, 01 4877 882 01 4877 ... - Klikni za broj
Fax:
Telefon:
Telefon:
MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (EU) na način da prikuplja samo osnovne potrebne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza te samo uz Privolu vlasnika osobnih podataka. MojKvart.hr daje korisnicima mogućnost informiranja o načinu korištenja i načinu čuvanja ustupljenih osobnih podataka, kao i mogućnost zahtjeva za brisanjem ili zaboravom ustupljenih podataka. Za detaljne informacije kliknite na Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.
OCIJENI