OCIJENI
Adresa: Šoštarićeva 8
10 000 Zagreb
Telefon:
01 4812 004 01 4812 ... - Klikni za broj
Mobitel:
Fax:
Telefon:
Telefon:
Email: Kontakt podaci
Web: http://www.hsuti.hr

Radno vrijeme

:
pon-pet: 8-16h
Djelatnosti: Socijalna skrb
Savjetovalište i pomoć
Ključne riječi: osobe s invaliditetom, OSI, prava za osobe s invaliditetom, invaliditet, kolica, pomoć OSI, pomagala, osoba s invaliditetom, tjelesni invaliditet, tjelesni invalid, invalid, osoba s tjelesnim invaliditetom, OSTI, pomagalo, pomagalo za OSI, ljetni kamp, ljetni kamp za osobe s invaliditetom, ljetni kamp za OSI, osobni asistenti, osobni asistent
Recite da ste oglas vidjeli na mojkvart.hr

O nama

Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom (HSUTI) osnovan je kao udruženje građana 1970. na inicijativu desetak osoba s ozljedama kralježnice i stručnjaka. Od osnivanja do danas Savez je pet puta puta mijenjao naziv i ustrojstvo te Statut usklađivao s važećim propisima. Posljednja je izmjena izvršena u skladu sa Zakonom o udrugama, 02. svibnja 2016.. Rješenjem Ministarstva uprave Savez je upisan u Registar udruga Republike Hrvatske pod brojem 205.
HSUTI je 2016. godine postao dijelom Centra znanja za društveni razvoj.

CILJEVI OSNIVANJA SAVEZA; SUKLADNO STATUTU:
1.Kroz jedinstveni nastup s članicama rješavati probleme i provoditi programe, projekte i akcije od zajedničkog interesa radi boljitka osoba s invaliditetom na području cijele Hrvatske.
2.Pratiti i izučavati stanja i potrebe osoba s tjelesnim invaliditetom radi promicanja njihovih ljudskih prava i poticati donošenje mjera na unapređivanju socijalne i zdravstvene zaštite, odgoja, obrazovanja, rehabilitacije, osposobljavanja, zapošljavanja i društvenog života osoba s invaliditetom.
3.Koordiniranim aktivnostima, dogovaranjem i usmjeravanjem razvijati partnerske odnose s nadležnim državnim tijelima.
4.Provoditi organiziranu i sustavnu izobrazbu osoblja te zaštitu interesa radnika koji rade u udrugama osoba s invaliditetom, kao i poticanje razvoja članica i pružanje stručne i tehničke potpore.
5.Djelovanjem na mijenjanje svijesti stvarati preduvjete za što bržu i potpuniju socijalizaciju, što veću mobilnost i viši stupanj neovisnog življenja osoba s invaliditetom.

Ciljevi i zadaci Saveza su: promicanje ljudskih prava, neovisnog življenja, razvoja univerzalnog dizajna i izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom; koordiniranje s nadležnim državnim tijelima, organizacijama civilnog društva i institucijama koje u svom djelovanju imaju sadržaje važne za osobe s invaliditetom, a za dobrobit članica Saveza; sustavno praćenje potreba osoba s tjelesnim invaliditetom, poticanje mjera i predlaganje izmjena i dopuna postojećih te donošenje novih zakonskih propisa u korist osoba s invaliditetom radi unapređenja socijalne i zdravstvene zaštite, odgoja, obrazovanja, habilitacije, rehabilitacije, osposobljavanja, zapošljavanja i društvenog života osoba s invaliditetom i njihovih članova obitelji; praćenje trendova razvoja tehnologija za usavršavanje ortopedskih pomagala i poticanje njihove primjene te mogućnosti nabave istih osobama s invaliditetom; kontinuirano pružanje stručne i tehničke potpore članicama radi prosperiteta istih; poticanje i pomoć u osnivanju udruga osoba s tjelesnim invaliditetom na području Republike Hrvatske; provedba i monitoring implementacije Konvencije UN o pravima osoba s invaliditetom i drugih međunarodnih akata, nacionalne strategije i lokalnih strategija koje se odnose na prava i status osoba s invaliditetom; razvoj i unapređenje jedinstvene mreže članica radi utjecaja na razvoj politika u području invaliditeta putem djelovanja na institucije RH i EU; unapređenje kvalitete življenja osoba s invaliditetom razvojem sustava samostalnog življenja osoba s invaliditetom radi izjednačavanja mogućnosti; redovito obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i drugih međunarodnih dana važnih za OSI, te poticanje stvaralačke i kulturne aktivnosti članica na prigodnim manifestacijama; obavljanje svih drugih poslova od koristi za Savez i njegove članice.

PROJEKTI KOJE TRENUTNO PROVODIMO:
"Zajedno u zajednici", trogodišnji program
Mjesto provedbe: Zagreb, Zadar, Daruvar
"Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaiditetom", ESF
Mjesto provedbe: Zagreb, Rijeka, Sisak
"Razvojna suradnja" unutar Centra znanja
Mjesto provedbe: Zagreb, Hrvatska

Pročitaj cijeli tekst

Ponude i popusti ovog subjekta

Komentiraj / Ocijeni

OCIJENI
Ovaj poslovni subjekt još nema komentara, pošalji svoju ocjenu i pomozi drugima!

OCIJENI

Kontakt / Zatražite ponudu

Telefon:
01 4812 004 01 4812 ... - Klikni za broj
Mobitel:
Fax:
Telefon:
Telefon:
MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (EU) na način da prikuplja samo osnovne potrebne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza te samo uz Privolu vlasnika osobnih podataka. MojKvart.hr daje korisnicima mogućnost informiranja o načinu korištenja i načinu čuvanja ustupljenih osobnih podataka, kao i mogućnost zahtjeva za brisanjem ili zaboravom ustupljenih podataka. Za detaljne informacije kliknite na Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.
OCIJENI