Ovjereni prijevodi svih potrebnih dokumenata za odlazak ili zapošljavanje u Njemačkoj

Objavljeno: 22.2.2019. 15:06

Život u Hrvatskoj nije bajan, stoga mnogi odlaze u inozemstvo u nadi da će sebi i svojim obiteljima priuštiti život kakav zaslužuju. Neovisno želite li raditi kraće vrijeme ili početi živjeti u Njemačkoj, tvrtka za profesionalne usluge prijevoda Euroglossa pomoći će Vam prikupiti svu potrebnu dokumentaciju i pripremiti Vas za novi život. Za Vas smo izdvojili bitne informacije o potrebnim dokumentima za život u Njemačkoj. Za detaljnije i ostale informacije pročitajte brošuru ''Zaštiti se znanjem! Sve što morate znati za uspješan rad u Njemačkoj'' na linku Ulaskom Hrvatske u europsku uniju dano je zeleno svijetlo svima koji žele otputovati ili raditi u Njemačkoj. Za boravak do 3 mjeseca dovoljna je osobna iskaznica ili putovnica. Ako ostajete duže od 3 mjeseca smatra se da ostajete s ciljem pronalaska posla. Ako ostajete duže od 6 mjeseci morate dokazati da i dalje tražite posao i da postoji izgledna mogućnost dobivanja posla. Neovisno o razlogu Vašeg dolaska potrebno je prijaviti Vaš boravak unutar 7 dana.

Dokumenti koje morate ponijeti:
 • Putovnica ili osobna iskaznica
 • Europska iskaznica zdravstvenog osiguranja: 
  a) Iskaznicu izdaje HZZO                                                                         
  b) Besplatan broj telefona za obavezno osiguranje 0800 7979
  c) Iskaznicu je moguće zatražiti i preko internetskog portala ili u podružnici
  d) Više informacija možete pronaći na: https://www.hzzo.hr/
 • Vozačka dozvola
 • Rodni list
 • Svjedodžba o završenoj školskoj spremi
 • Svjedodžba o završenom strukovnom obrazovanju ili dokazima o kvalifikacijama s pregledom odrađenih sati teorije i prakse
 • Završna svjedodžba sveučilišta, primjerice diploma, prvostupnik, drugostupnik itd., kao i pregled studiranih predmeta i broj nastavnih sati.


Tvrtka Euroglossa prevest će Vam sve potrebne dokumente na Njemački. Prijevod je nužan kao i ovjeravanje dokumenata Apostilleom u Hrvatskoj da bi oni bili važeći. profesionalni tim iz Euroglosse Vaše će dokumente prevesti brzo i precizno kako ne bi došlo do nesporazuma. Uz dugogodišnje iskustvo i specijalizaciju u mnogim područjima vjerodostojnost prijevoda Vam je zagarantirana. Ugodno iskustvo i ostvarivanje svih Vaših ciljeva želi Vam tvrtka Euroglossa.