Boutique zagrebačke retro mode koji morate posjetiti!

Art boutique “Galerija Boja” specijalizirani je zagrebački retro brand elegantne, profinjene i izrazito ženstvene odjeće koju već punih 26 godina dizajnira i potpisuje zagrebačka dizajnerica Vladina Dajčić. Vladina sa samostalnim poslovanjem započinje 1990-te godine.

Naziv branda „Galerija Boja“ nastao je prema predlošku naziva knjige Theodora Dreisera „Galerija žena“ zbog rane suradnje s kolegicama umjetnicama Martinom Knapić i Majom Belačić čija je zajednička  umjetnička vibracija Vladini bila inspiracija za umjetnički trojac koji u starinskom ambijentu prvog ateljea u Mesničkoj, individualno stvara svoje kreacije. „Boja“ je zbog prvotne ideje autorice u kojoj je željela impresije ranim godinama 20-tog stoljeća što vjernije prenijeti u sam materijal od kojeg se ideja realizira, a to je odlučila postići najraznovrsnijim tehnikama oslikavanja tog materijala, pretežno svila, dajući im time patinu, nijanse i tonove koji se ne mogu dobiti u tvorničkoj obradi materijala.Mali tim koji predvodi dizajnerica Vladina Dajčić proizvodi vlastiti, i sada već na daleko prepoznatljivi, retro dizajn, ali i dizajnira odjeću za posebne prilike - vjenčanja, svečane domjenke, maturalne zabave i ostale svečanosti. Haljine branda “Galerija Boja” pričaju jedinstvenu priču i vrlo vješto dočaravaju duh nekih minulih vremena. Vrlo vješto baš zato što je odjeća koja odiše duhom starog Zagreba dobila novo lice koje se izvanredno uklapa u sadašnjost zagrebačkih ulica. Haljine koje stvaraju potenciraju i slave eleganciju žene i dostojanstvo njenog držanja i nošenja lijepe odjeće. S provjerenim užitkom kažemo da haljine ovog branda karakterizira „nepodnošljiva lakoća“  nošenja.

Osim prekrasnih odjevnih kombinacija, s velikom ljubavlju i pažnjom od prvog dana samostalne proizvodnje ovog branda izrađuju se modni detalji koji mogu pratiti svaki odjevni predmet koji izlazi iz umjetničke manufakture Art boutique-a “Galerija Boja”. U ponudi su već prepoznatljive svilene ruže u funkciji broša koje se ručno izrezuju od različitih vrsta svila i potom farbaju u čarobne kombinacije boja koje mogu podići i najjednostavniju kako casual, tako i svečanu kombinaciju.

Ono što se njeguje baš s posebnom ljubavlju je dizajn i ručna izrada šešira i kapa. Svi su inspirirani 20-tim i 30-tim godinama 20-og stoljeća i svojevrsni su homage tom razdoblju odjevne i primijenjene umjetnosti. Šeširići koji se rade pod umjetničkim vodstvom i dizajnom Vladine Dajčić, također su hommage i vremenu autorice provedenom u Pragu gdje je prije početka svog samostalnog djelovanja izučavala modisteraj. Šeširići su do današnjih dana stekli brojne poklonice i prepoznatljiv su zaštitni znak ovog branda. Posebno dragi su oni izrađeni izvana od svile ili pliša ili u kombinaciji osnovnog materijala i komadića čipki, koje se kao i sva izrada apliciraju ručno, posebno usavršenim tehnikama.
Svaka dama može pronaći odjevni komad koji će savršeno odgovarati njenim potrebama. Vladina dizajnira haljine za svaku prigodu pa u Art Boutique-u “Galerija Boja” možete pronaći haljine za svakodnevne poslovne kombinacije, koktel haljine, svečanije kombinacije za maturalne zabave i krizme, ali i elegantne haljine za vjenčanja. Vladinu inspirira ženstvenost i baš iz tog razloga uspijeva skrojiti haljine po mjeri svake žene. Njene haljine su ženstvene, ugodne i svakom komadu posvećena je posebna pažnja od samog kroja, do biranja najfinijih materijala pa do finesa prije negoli udahne život u svaki komad odjeće koji stvara.

Ako ste u potrazi za novim komadom, koji će savršeno ocrtavati Vašu osobnost, ne propustite posjetiti Art Boutique “Galerija Boja” na adresi Jurišićeva 24, 10000 Zagreb. U ovom romantičnom boutique-u, u samom centru grada, možete očekivati potpuno individualnu uslugu jer stručnom timu koji dizajnira ove bezvremenske komade stalo je da njihova odjeća savršeno pristaje klijenticama.