OCIJENI

Ručna izrada šestinskih kišobrana

1 pregleda/dan | Objavljeno: 15.03.2024. 08:09

Šestinski kišobran datira iz sredine 18. stoljeća. Dio je šestinske narodne nošnje i prepoznatljivi je suvenir grada Zagreba. Umijeće izrade šestinskog kišobrana u tradicijskom obrtu Cerovečki dio je Liste zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske. Šestinski kišobran karakterističan je po crvenom pamučnom platnu s raznobojnim prugama, debelim drvenim štapom i prirodno savijenom ručkom od kestena.

REPLIKA ORIGINALNOG ŠESTINSKOG KIŠOBRANA – 8 ŽICA //

Izuzetno kompaktan i kvalitetan kišobran, neuništiv na vjetru. Platno sadrži 80% pamuka i 20% poliestera. Štap i drška su iz jednog komada drveta, ručno obrađeni i svijani. Klizač tj. zvono čine ovaj kišobran specifičnim. Žice su metalne, crno lakirane, vrhunske kvalitete, zaštićene od hrđe, duljine 61 cm ili 67 cm.

KLASIČNI ŠESTINSKI KIŠOBRAN – 8 ŽICA //

Izuzetno kompaktan i kvalitetan kišobran, neuništiv na vjetru. Platno sadrži 80% pamuka i 20% poliestera. Drveni štap s ručkom od kestena. Žice su metalne, crno lakirane, zaštićene od hrđe, duljine 61 cm ili 67 cm.

U ponudi imamo osim ručno rađenih kišobrana i uvozne kišobrane velike i male Happy rain.

https://www.kisobrani-cerovecki.hr/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI