Revolucionarno rješenje za ispucalu obojenu kosu

Objavljeno: 2.11.2017. 13:45

Kosa je jedan od simbola ljepote, stoga sve žene teže lijepoj, bujnoj, sjajnoj i zdravoj kosi. No, nije nam svima priroda naklona, pa pomoću različitih preparata i uređaja nastojimo dobiti željeni izgled. Kosa je neprestano pod utjecajem štetnih čimbenika od vremenskih prilika poput vjetra, kiše i suhog zraka do brojnih kemijskih proizvoda i uređaja za uljepšavanje. Tako kosa s vremenom postaje suha i ispucala. Kosa sadrži keratin koja joj daje čvrstoću i elastičnost, smanjenjem razine ovog proteina, ona postaje vrlo osjetljiva.



Savjeti za pravilno održavanje kose:
  • Važno je dobro oprati vlasište jer se na njemu nakuplja masnoća i prljavština.
  • Koristite preparate koji učvršćuju, obnavljaju kosu i sprječavaju lomljenje.
  • Koristite četke s oblim, a ne šiljastim vrhovima.
  • Prije sušenja, peglanja i kovrčanja kose nanesite ulje, kremu ili sprej za termalnu zaštitu.
  • Za bojenje kose birajte boje bez štetnih kemikalija.

Važno je naglasiti kako se oštećena kosa ne može sama izliječiti i obnoviti već je potrebno pronaći proizvode koji sadrže keratin, vitamine i minerale potrebne za obnavljanje kose. Jedan od njih je i revolucionarni Olaplex, inovativni kemijski pripravak za učvršćivanje veze i mrežišta u popucanim vezama kose.



Olaplex pomaže kod oštećenja svih vrsta, bilo da je riječ o kemijskim i mehaničkim te prirodnim utjecajima. Ne sadrži silikon, sulfate, pehatalate, DEA spojeve i aldehide te nije testiran na životinjama.

Sastoji se od tri tretmana:
  • Olaplex No1 (Bond Multiplier) može se samostalno staviti na kosu ili se pomiješa sa željenom bojom za kosu.
  • Olaplex No2 (Bond Perfector) se stavlja nakon što se ispere izbjeljivač. Drži se na kosi dvadesetak minuta kako bi se potpuno iskoristila učinkovitost.
  • Olaplex No3 (Hair Perfector) koristite samostalno kod kuće barem jednom tjedno tako što ćete ga nanijeti na vlažnu kosu i ostaviti deset minuta.

“Sve je započelo pronalaskom dva vodeća svjetska stručnjaka u području kemijskih materijala koji nikad do sad nisu radili na proizvodima za njegu kose. Dr. Eric Presley i dr. Craig Hawker, naš dvojac iz snova izumio je jedinstven kemijski sastojak, koji ne sadrži silikon niti ulje, i tako veže popucane veze u kosi za vrijeme i poslije kemijskog tretmana, čineći ih snažnijima nego što su bile prije”, naglašavaju iz frizerskog salona V&M u kojem primjenjuju ovaj tretman te u ponudi imaju OLAPLEX No3, proizvod za njegu kod kuće.