Hrvatska autorska agencija

Objavljeno: 26.10.2018. 9:25

Hrvatska autorska agencija – CIV d.o.o. (HAA-CIV d.o.o.) specijalizirana je agencija za ostvarivanje i zaštitu autorskih prava iz svih područja kreativnog stvaralaštva na prostoru Republike Hrvatske, a dugogodišnja tradicija postojanja još od 1955. pozicionirala nas je kao vodeću agenciju koja se bavi ostvarivanjem autorskih prava, ne samo u zemlji, već i u cijeloj regiji.

Uz bogato iskustvo, stručnost i znanje, svojim klijentima nudimo kompletan servis vezano uz sve usluge koje se tiču zaštite i raspolaganja intelektualnim vlasništvom. Autorima i svim kreativnim pojedincima HAA-CIV d.o.o. omogućava deponiranje – pohranu autorskih djela iz svih područja znanosti, umjetnosti i književnosti, te također nudi escrow uslugu pohrane izvornog programskog koda, i to izravno u svojoj poslovnici u Zagrebu na Ribnjaku 40. Također, uz razgranatu mrežu stručnih suradnika sa kojima imamo dugogodišnju uspješnu suradnju za svoje klijente vodimo brigu o zaštiti i održavanju prava industrijskog vlasništva (patentna i trademark zaštita). Posredstvom HAA-CIV d.o.o. moguće je zaštiti žig (trademark / logo), industrijski dizajn i patent, kako u Republici Hrvatskoj, tako i u svim zemljama regije, a kroz bogatu mrežu pouzdanih korespondenata takav oblik zaštite možemo brzo i efikasno osigurati bilo gdje u Europskoj uniji (kao EU žig) i u cijelome svijetu.
Za sve autore, nositelje autorskih prava i korisnike autorskih djela je posebno bitno istaknuti da HAA-CIV d.o.o. nudi uslugu sastava i kontrole izvršenja autorskih ugovora između autora i korisnika autorskih djela, uz isplatu autorskih honorara, te obračun i isplatu svih potrebnih zakonom propisanih davanja posredstvom same Agencije. Ujedno posredujemo i pri ostvarivanju prava korištenja autorskih djela domaćih autora u tuzemstvu i inozemstvu, kao i inozemnih autora u Republici Hrvatskoj, pružamo pravne savjete i pregovaramo u ime autora, te ostalih nositelja autorskih prava.

Uz sve gore navedeno, aktivno radimo i na podizanju svijesti o važnosti poštivanja i ostvarivanja prava intelektualnog vlasništva na svim razinama, a korisnici naših usluga su brojne ugledne javne i privatne institucije koje u svom radu koriste autorska djela i druge intelektualne tvorevine, kao i pojedinci - autori, iz svih područja znanosti, umjetnosti i književnosti, izumitelji te drugi kreativni stvaratelji.

Za više informacija o našim uslugama slobodno nam se obratite putem e-maila na info@haa.hr, ili posjetite našu internet stranicu www.haa.hr.