Eno-gastro poslovni pokloni Hrvatskih delicija

Objavljeno: 14.9.2017. 17:36

Odabir poklona za poslovne partnere nije nimalo jednostavan jer u isto vrijeme pokloni izražavaju zahvalnost i poštovanje te predstavljaju vas i vašu tvrtku. Poslovnim poklonima prenosimo poruku o sebi, tvrtki, zaposlenicima i načinu poslovanju. Zato je važno odabrati poklon kojim ćete se predstaviti u najboljem svjetlu i ostvariti uspješna partnerstva. Pokloni mogu biti različiti, a najveći utjecaj ostvaruju unikatni pokloni jer time pokazujete koliko vam je stalo do onoga što radite.

Reljefna i klimatska raznolikost Hrvatske omogućila su stvaranje zanimljive gastronomije koja se ističe jedinstvenim proizvodima, prepoznatljivim u svijetu. Hrvatska se može pohvaliti raznolikim autohtonim proizvodima od kojih smo izdvojili one najpopularnije.

                                                

1. Maslinovo ulje
Maslinovo ulje svakako je jedan od proizvoda kojim se Hrvatska vrlo ponosi jer se hrvatsko maslinovo ulje smatra jednim od najboljih i najkvalitetnijih. Maslinovo ulje je simbol za snagu i zdravlje, zahvaljujući svojim ljekovitim svojstvima koja su poznata još od davnina. Neke od glavnih prednosti su:
  • zaštita kardiovaskularnog sustava
  • poboljšano zdravlje probavnog sustava
  • pozitivno djelovanje protiv upala
  • zaštita od raka
  • zdravlje kostiju
  • mladolik izgled kože
        

2. Paški sir

Na prekrasnom otoku Pagu proizvodi se mliječna delikatesa koja očarava svojim jedinstvenim okusom. Paški sir hrvatski je autohtoni proizvod, koji se dobiva od mlijeka ovaca koje se uzgajaju u mediteranskoj klimi i vegetaciji bogatoj aromatičnim biljem.
    

3. Pršut
Hrvatska je poznata po nekoliko vrsta ovog suhomesnatog specijaliteta, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dalmatinski, istarski i drniški pršut razlikuju se po načinu pripreme, boji, okusu i mirisu. Tako je dalmatinski pršut prepoznatljive crvenkaste boje prošaran masnim tkivom, slankastog okusa s mirisom po dimu. Dok je drnski pršut manje slan s blagom aromom dima i intenzivnom crvenom bojom. Istarski pršut karakterizira zagasito crvena boja s umjereno slanim okusom te osobitim mirisom jer se suši samo na vjetru.

4. Tartufi
Osim istarskog pršuta, tartufi su još jedna karakteristika poluotoka Istre, koji je poznat po najkvalitetnijim tartufima. Riječ je o podzemnim gljivama iz porodice tuber, koje se koriste za pripremu raznih specijaliteta poput kozica s bijelim tartufima, bifteka s ribanim tartufima i istarskih fuži.

     

5. Rakija
Rakija je hrvatsko nacionalno piće koje nastaje destilacijom različitog voća. Najpoznatija je šljivovica proizvedena od šljiva. Zatim lozovača od komina grožđa koja se može miješati s travama (travarica), medom (medica), višnjama (višnjevac) i orasima (orahovac). Neovisno o okusu, rakija je neizostavan dio svih proslava.

                                                        

6. Slavonske delicije
Zlatna Slavonija ponosi se brojnim suhomesnatim delicijama poput kulena, slanine, kobasica, šunke i čvaraka, koje nastaju posebnim načinom sušenja kvalitetnih komada mesa na dimu nadjevenih smjesom jakih začina poput paprike.

“Brižnom selekcijom pažljivo odabranih delicija iz svih regija Hrvatske, Marijina trpeza na vaše stolove donosi 'priču' o bogatoj tradiciji, iskustvu, podneblju i životu te običajima brojnih generacija hrvatskih obitelji”, objašnjavaju iz tvrtke Marijina Trpeza, čiji je cilj promocija hrvatskih autohtonih proizvoda malih domaćih proizvođača kroz raznolike poslovne pakete.