Pripremite svog limenog ljubimca za zimu na vrijeme!

Objavljeno: 20.12.2018. 15:56

Stiže nam zime, period godine kada posebnu pažnju trebamo usmjeriti na naš auto i na vrijeme ga pripremiti za nadolazeći zimsku sezonu. Zasigurno se većina nas veseli snijegu i zimskim radostima, ali kako bismo se bezbrižno mogli posvetiti uživanju, putovanju i obavljanju svojih obveza sa našim limenim ljubimcem, potrebno ga je pripremiti za takav vremenski period.

Pošto je u zadnje vrijeme u Hrvatskoj postala praksa ne servisirati auto redovito,  potrebno bi bilo provesti dodatnu kontrolu vozila prije zime. Ono što je prvo i posebno bitno kada je riječ o kontroli vozila je svakako akumulator. Oni su jedan od najčešćih razloga otkazivanja starta motora. Ovaj je problem posebno izražen u prvom naletu niskih temperatura. Poželjno je svakako prije nastupa niskih temperatura ispitati ispravnost akumulatora vozila. Kod nas u Auto Klasik možete pronaći akumulatore TOPLA po povoljnoj cijeni, Varta i Munja te ulja Ina, Castrol i Shell. Svi dijelovi iz naše ponude posjeduju certifikate ispravnosti, kvalitete i garanciju, a produkt su najpoznatijih svjetskih proizvođača autodijelova.Također, nužno je prekontrolirati gustoću rashladne tekućine i njezinu otpornost na niske temperature. Da bi se izbjeglo zaleđivanje sustava goriva, posebice kod starijih vozila, poželjno je prekontrolirati ima li u spremniku nakupina vode nastale kondenzacijom u ljetnim mjesecima. Ono što također Auto Klasik ima u svojoj ponudi, a smatra se bitnim za prekontrolirati za nadolazeću zimu jesu svjećice. Kao i svjećice, bitni su i filteri. Zbog nakupina vode potrebno bi bilo zamijeniti filtere za gorivo, neovisno o vrsti goriva koja se koriste. Problemi sa zaleđivanjem dovoda goriva jednako pogađaju vozila sa benzinskim i dizelskim motorima.

Tvrtka Auto KLASIK zastupnik je i distributer za preko 60 svjetski poznatih i priznatih proizvođača rezervnih dijelova za sve vrste i tipove osobnih i lakih teretnih vozila.Velika paleta proizvoda odnosi se na mehaničke dijelove i sklopove, a gotovo svi proizvođači koje zastupa Auto Klasik prisutni su u prvoj ugradnji kod proizvođača automobila što jamči vrhunsku kvalitetu i pouzdanost. Kod nas ćete svakako pronaći na jednom mjestu sve za potpunu pripremu Vašeg limenog ljubimca za nadolazeću zimu, stoga nam se obratite s povjerenjem!