Implantati i protetika na implantatima

Objavljeno: 8.7.2019. 9:10

Implantologija je stomatološka disciplina koja se bavi nadomjetskom jednoga ili više zuba implantatom. Implantati su nadomjestci za korijen zuba izrađeni od legura titana. Potpuno su biokompatibilni tako da ih organizam ne odbacuje već se oseointegriraju, odnosno srastu s kosti. Nadomještanjem zuba implantatima čuvamo vlastite prirodne zube bez brušenja dvaju susjednih zuba, što je potrebno kod izrade mosta. Osim toga, implantat stimulira alveolarnu kost, tako da nema ni atrofije kosti, koja je prirodni događaj nakon vađenja zuba.Implantat se ugrađuje na mjesto izgubljenoga korijena zuba, služi kao podloga, odnosno nosač za protetski nadomjestak. Protetskim radom na implantatima sanira se gubitak jednoga ili više zuba, ali i potpuna bezubost. Novi zubi na implantatima imaju jednaku estetsku i funkcionalnu vrijednost kao i prirodni zubi. 

Vrlo je popularna tehnika sanacije potpune bezubosti All on 4. Riječ je o postavljanju četiriju implantata koji nose protetsku konstrukciju kompletnoga zubnoga niza. Ovom tehnikom moguće je liječiti pacijente koji dugi niz godina nemaju vlastite zube, te je zbog atrofije nastao velik gubitak kosti, bez dodatnih zahvata nadogradnje kosti.

No, kako zapravo ide proces?

Ponajprije je potreban pregled stručnjaka radi postavljanja dijagnoze i izrade stručne procjene. Nakon pregleda i analize rendgenske slike (ortopan i CBCT) ugrađuju se implatati. Slijedi vrijeme zarastanja i srastanja s kosti, vrijeme oseointegracije. Za to je vrijeme moguće napraviti privremeni nadomjestak. U Navident centru dentalne medicine koristimo  vrhunske implantate švicarske tvrtke Straumann. Kada su se implantati oseointegrirali, uzima se vrlo precizan otisak po kojem se u zubotehničkom laboratoriju radi most, krunica ili neki od kompleksnijih radova na implantatima. Protetski se nadomjestak cementira na implantate i pacijent dobiva čvrsti, dugotrajni fiksni rad kojim može normalno žvakati, razgovarati i smijati se bez straha da će se nešto pomaknuti. Ovakvi radovi vraćaju blistav osmijeh i samopouzdanje.Mi vam nudimo garantirano kvalitetnu i stručnu uslugu nadohvat ruke. Sve što trebate je nazvati broj telefona 01 2035327, naručiti se i posjetiti Navident centar dentalne medicine na adresi Bratstvo I 17, 10410 Velika Gorica. Naši stručnjaci iz dentalne medicine educirani su za postavljanje implantata te će Vas savjetovati oko svih pitanja.

Ne ustručavajte se potražiti pomoć. Obratite nam se s povjerenjem. Naša otvorenost i stručni pristup riješit će sve nedoumice i vratiti osmijeh na Vaše lice.