Pet savjeta za odabir odgovarajućeg namještaja za dnevni boravak

Objavljeno: 16.11.2017. 10:11

Kada je riječ o prostorijama u kojima provodimo najviše vremena poput dnevnog boravka, onda je važno odabrati namještaj koji odgovara svrsi. Zahvaljujući velikom i raznolikom izboru možete odabrati ono što vam najviše odgovara. Odabirom namještaja napravili ste veći dio posla te slijede ukrasni detalji, koje možete nadopunjavati ili mijenjati s vremenom.

1. Mjerenje dnevnog boravka

Prije nego što krenete u potragu i kupovinu namještaja, izmjerite prostor kako bi znali točne dimenzije koje će vam pomoći da napravite detaljan plan te izbjegnete kupovinu namještaja koji se ne uklapa u prostor. Pogotovo ako je riječ o maloj prostoriji kako bi se najbolje iskoristio dnevni boravak.

2. Funkcionalnost

Namještaj prije svega mora biti funkcionalan, pa u početku odredite i svrhu dnevnog boravka jer o tome ovisi što ćete odabrati. Nije isto ako je riječ o prostoru za odmor, druženju s obitelji i prijateljima ili spoju s blagovaonicom i radnom sobom. Tako će dnevni boravak ispuniti sve vaše potrebe, također sve više se ljudi odlučuje za multifunkcionalan namještaja, koji se lako održava.

3. Kvaliteta

Kvaliteta je još jedna vrlo važna odrednica jer je riječ o namještaju koji se ne mijenja često, stoga mora biti dugotrajan i lako održiv. Zato je važno da se ne štedi na kvaliteti materijala i izradi, dok ostale ukrase za uređenje možete kupiti i po jeftinijim cijenama.


4. Udobnost

Najvažnije je odabrati odgovarajući namještaj za sjedenje jer od njega kreće daljnje uređenje. Kako dosta vremena provodimo u dnevnom boravku namještaj mora najbolje odgovarati namjeni kako bi postigli željenu udobnost.

5. Stil
Prema namjeni i vlastitim željama odaberite stil koji vam najbolje odgovara. Možete birati između nekoliko uobičajenih stilova od kojih svaki nosi svoje čari i prednosti.
Tradicionalni
Moderni
Casual
Rustikalni
Antikni
“Izrađujemo namještaj modernog dizajna standardnih dimenzija te pružamo mogućnost izrade po mjeri. U našem asortimanu nudimo velik izbor boja štofa, eko kože i kože. Proizvodimo kutne garniture po mjeri, kauč, ležaj, francuski krevet i fotelje. Također vršimo popravke starog namještaja na zahtjev kupca od zamjene tkanine do tehničkih popravaka”, poručuju iz tvrtke Slavica VG.