OCIJENI

Vrijeme zaustavljeno u tradiciji i kvaliteti

Objavljeno: 3.2.2022. 14:04

Kako birate restoran? Hoće li sama prilika oblikovati vaš izbor? Ili je hrana glavni faktor? Nisu li bitni i usluga, ambijent i lokacija? Ili idete na Michelinove zvjezdice? Sve su to valjani razlozi za odabrati restoran za određenu prigodu ili tek uživanje u dnevnom obroku. U nastavku saznajte sve o tome kako vam upravo Zlatne Gorice mogu priuštiti izvanredno gastronomsko iskustvo koje ćete uvijek iznova odabrati! 

Naši kuhari stvaraju za vas izvanredne okuse od svježih i autohtonih namirnica.

Jela u Zlatnim Goricama spravljena su s puno truda, volje i ljubavi prema kulinarstvu. Kod nas imate priliku birati sve, od domaće spravljenih tjestenina poput trganaca, njoka, kroketa, domaćeg kruha, štrudla, savijača do raznih vrsta tjestenina. Mesna jela se kuhaju strpljivo i dugo na niskoj temperaturi kroz sous vide metodu dugotrajnog kuhanja kako bi namirnica zadržala svoj izvorni okus. 

Naša ponuda je sastavljena s puno pažnje i promišljanja, a neka od iznimno popularnih glavnih jela koje imate priliku probati u Zlatnim Goricama su: 

  1. Gusja jetra s marelicama (gusja jetra, ulje od lana, šareni papar, sol, polovice marelica, cognac)
  2. Risotto s bundevom (kockice muscatne tikve, češnjak iz eko uzgoja, slatko desertno vino, začinsko bilje provansalsko, sol, papar, pirjana riža za rižota, maslac)
  3. Beefstek na husarski (rec.1879.g) (juneća pisanica (beefsteak), domaća panceta, prutići dimljene šunke, krušne mrvice, luk, cvijet soli, crveni papar)
  4. Pačja prsa u naranči (pačja prsa, maslac, kvalitetan vinjak, ružmarin, bordo vino, naranča očišćena od opne, sok ocijeđene polovice naranče)

Promišljenost se može okusiti

Kuhinja Zlatnih Gorica je zaigrana, lagana, dinamična i zanimljiva. Naša misija je kreirati obroke koji obnavljaju, izazivaju i obogaćuju naša osjetila. Naš pristup preferira kvalitetne i domaće namirnice, izvanrednu kulinarsku tehniku, spoj zanimljivih okusa i estetiku tanjura koju ćete pamtiti. Zlatne Gorice su se razvijale i postajale sve bolje i bolje svojoj zajednici vjernih posjetitelja kroz godine, a za nove posjetitelje ostajemo itekako zanimljiva opcija. 

Ambijent je itekako važan u gastronomiji.

U četiri salona, u kojima se osjećate kao da ste u nekom drugom vremenu, imate priliku uživati u tradicionalnim jelima varaždinskog kraja. Od purice z mlincima do domaćeg kukuruznog kruha, baš onako kako su to naše bake pripremale. Naša vrtna terasa može smjestiti i do 130 gostiju koji mogu uživati u izvrsno pripremljenoj hrani s pogledom na varaždinski krajolik. 

Zlatne Gorice ne bi bile to što jesu danas da nije bilo mnogih od vas koji ste pomogli da se razvijemo i narastemo. Potražite nas na adresi Banjščina 104, Varaždin Breg i kontaktirajte nas za rezervaciju stola putem broja telefona ili mailom. Za više informacija posjetite web stranicu. Veselimo se druženju s vama!


OCIJENI