Vrste tiska na majice/ razlika u tehnikama tiska na majice

Objavljeno: 7.1.2019. 13:35

Slika govori više od tisuću riječi izreka je koju ste toliko puta čuli. Sve popularniji odjevni predmet su svakako majice s otisnutim motivima, fotografijom ili tekstom i u svakom su slučaju dobar izbor za poklon zbog mogućnosti personalizacije otiska. Uz malo mašte možete sebi ili voljenoj osobi pokloniti jedinstveni poklon osmišljen samo za njih bilo da je to omiljeni im citat, fotografija djeteta ili kućnog ljubimca. Ipak, sama priča kako otisnuti print na majicu je malo kompliciranija.Razlikujemo 3 glavne vrste tiska na majice a to su:

Sitotisak - vrsta tiska pomoću sita, odnosno napete svile preko koje se nanosi boja te tako prenosi na tkaninu. Namijenjen je za tisak velikih količina istog uzorka. Trajnost mu je gotovo vječna a boje koje se koriste su visokokvalitetne. Prednost sitotiska pred drugim vrstama tiska je ta što je može nanositi više slojeva pa završni otisak može biti reljefan. Također se može tiskati i na zakrivljenim površinama. Sam sitotisak se može raditi pomoću stroja ali i ručno.

Termotisak - idealan za tisak na majice za norijade, radna odijela, odnosno kada vam treba jednobojan i jednostavan tisak. Termotisak se radi na način da se posebna vrsta samoljepive folije usljed djelovanja visoke temperature prenosi na različite vrste materijala.

Digitalni tisak -  razlikujemo dvije vrste digitalnog tiska. Prva je kada printer izravno ispisuje motiv po tkanini. Boja izravno ulazi u pore tkanine i namijenjena je za dobivanje manjih količina visokokvalitetnog otiska na tkanine. Ispis je moguć kako na pamučnim tako i na drugim vrstama tkanine koje podnose visoku temperaturu a ovom tehnikom dobivamo unikatan uzorak printa na tkaninu. Drugom metodom printer prvo ispisuje otisak na transfer foliju te se s nje otisak uz pomoć topline preslikava na tkaninu.

Nakon što ste odlučili koja vrsta tiska je idealna za vas bitan je i način održavanja majice s otisnutim printom te se raspitajte koji je najbolji način održavanja majice ovisno o vrsti tiska koje je korišten.

Kod nas u  Lumer shopu tisak na majice se izvodi modernim strojevima koji garantiraju visoku kvalitetu tiska. Izaberite majicu na koju ćemo napraviti print po vašoj ideji ili izaberite iz gotovih predložaka majicu po svojoj mjeri. U shopu možete pronaći majice kratkih rukava, dugih rukava te majice s kapuljačom za muškarce i žene ukoliko želite toplu majicu za hladne dane ili sportske aktivnosti. Također u ponudi imamo bedževe i torbe kako bi kompletirali svoj novi look ili poklon.

Posjetite naš web shop i iz udobnosti naslonjača obavite kupovinu ili nam se obratite mailom na  info@lumer-shop.eu ili na broj mobitela 095 88 48 729.